Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Sikkes pin up frizurák tavaszra

Értékelés:
(0 szavazat)

A múlt század divatjában rengeteg olyan elem szerepelt, mely ma is időtálló része a trendeknek. Idén tavasszal reflektorfénybe kerülnek az 50-es évek híres pin up frizurái, melyeket amellett, hogy könnyű elkészíteni, különlegest bájt kölcsönöznek megjelenésünknek!

 

A pin up lányok tulajdonképpen a 40-es, 50-es években az USA-ban jöttek divatba. Kezdetben rajzolt lányok jelentek meg szexi pózokban a magazinok címlapján, majd ezeket később színésznők kezdték megszemélyesíteni, saját stílusukká vált. A 60-as évektől kezdve a naptáraknak, és a Playboynak köszönhetően a modellek is pin up lányok lettek, az irányzatot olyan hírességek kezdték követni, mint Marilyn Monroe, Betty Page, vagy Kim Novak. Az új sztárok közül Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Gwen Stefani, Katy Perry, és Dita Von Teese segített életben tartani a pin up stílust, és modernizálta azt a 21. századra. A stílus lényege, hogy megjelenésünknek 50%-ban érzékiséget, 50%-ban ártatlanságot kell közvetítenie, a nőies vonalakat, a melleket és a feneket ki kell emelni, A frizurák időigényesek, ugyanakkor szinte bármilyen hajtípusból elkészíthetőek. Íme a legnépszerűbbek!

 

 

Pin up fürtök
Általános szabály, hogy pin up frizurát legtöbbször könnyebb rövid, vagy félhosszú hajból készíteni, emellett pedig fontos, hogy megtaláld a megfelelő technikát, és hővédő termékeket, hogy megóvd fürtjeidet a károsodástól. Rövidebb frizurához elég ha 25 mm átmérőjű hajsütővasat, vagy csavarókat választasz. A csavarókra tekerd fel külön-külön a fürtjeidet, hagyd benne éjszakára, majd engedd ki a hajad, és használj formázó habot, vagy egy kis hajlakkot, hogy rendbe szedd a rakoncátlan tincseket.

 

 

Tekerd fel
A victory rolls néven emlegetett frizurához csupán egy kevés hajra van szükség a fejed tetejéről. Ez a frizura amellett, hogy nagyon látványos, könnyű elkészíteni és viselni egyaránt. Csupán egy vastagabb hajsütővasra lesz hozzá szükséged, a segítségével tekerd be hátrafelé a hajad tetején lévő fürtöket mindkét oldalt, majd rögzítsd a végeredményt egy csattal, és egy kevés hajlakkal.

 

 

Klasszikus Bettie Page frufru
Ha a pin fürtök nem eredményeznek tökéletes retró megjelenést, párosíthatod őket a divatos Bettie Page frufruval, mely a pin up korszak egyik legjellegzetesebb frizurája. Ehhez mindenképpen vastag, tompa frufrura lesz szükséged. Egy hajsütővas segítségével göndörítsd be a hajadat, majd finoman fésüld meg őket, hogy lágy hullámokat kapj.

 

 

Marilyn Monroe hullámok
A klasszikus Marilyn Monroe hullámokhoz egy kb. 19mm átmérőjű hajsütővasra lesz szükséged. A hajsütővassal göndörítsd be úgy a hajad, hogy a tincseket befelé irányba tekerd fel a vasra. A tökéletes pin up hatás érdekében pedig tűzd el néhány hullámcsattal két oldalt a hajad, hogy az arcod szabadon legyen.

 

Forrás: lifemagazin.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 792 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 16. kedd 13:23

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.