Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Pofátlan csalás minden reklámos ételfotó?

Értékelés:
(0 szavazat)

Azt, hogy a reklámfotókon nem ugyanazt az ételt látjuk, mint amit valójában kapunk, szerintem mindenki tudja, de hogy azok a bizonyos fotók hogyan készülnek, és a végeredménynek mennyire kevés köze van magához a termékhez, arról a többségnek vélhetően fogalma sincs.

Egy food stylist gyakorlatilag egy személyben Öveges professzor, egy Stahl Juditba oltott David Copperfield és egy McGyver egyvelege, aki képes egy hamburger reklámfotóját elkészíteni, hogy azon egy darab ehető dolog nincs. A lakkal lefújt bucik, műanyag saláták, kamu húsok még a legkisebb huncutságok ebben a szakmában, akinek volt már szerencséje vagy szerencsétlensége ezt élőben végignézni, az tudja, miről beszélek.

 

foodstyling inside

Az Összeomlás híres jelenete egy cseppet sem túloz, a valós terméket soha senkinek, még csak esze ágában sincs lefotózni, még olyan esetekben sem, amikor amúgy a termék nem is néz ki olyan rosszul.

foodstyling inside ham

A reklámokban szakemberek tucatjai dolgoznak azon, hogy tökéletes illúziót keltsenek. Műfalatkák, füstgép és ezernyi hazug kis trükk, amivel tökéletessé varázsolják a hatást. Ennek ellenére egy étel valóban lehet gyönyörű: jó alapanyagok, eszközök és a főzés-tálalás szeretete. Ennyi a recept.

 

Forrás: addict.blog.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 671 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 15. hétfő 11:51

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.