Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 21., szombat van. Boldog névnapot Konrád és Zelmira nevű olvasóinknak! Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Fiatalon tart a mozgás

Értékelés:
(0 szavazat)

A rendszeres testmozgás évtizedeket is lefaraghat biológiai korunkból. De ha eddig nem voltunk élsportolók, akkor sincsen okunk csüggedésre! A negyvenes években végzett mozgás idős korban is véd, derül ki egy amerikai kutatás eredményeiből.

Azoknál az embereknél, akik rendszeresen mozognak és fizikailag fittek, jóval alacsonyabb később az időskorral összefüggő krónikus betegségek kialakulásának rizikója – áll az Archives of Internal Medicine cikkében. A kutatók szerint még a visszafogott edzésmunka is pozitívan hat az elkövetkező húsz év egészségi állapotára.

 

 mozgas inside

Már sok tanulmány bizonyította ezen állítás igazát, így például a 2008-as British Journal of Sports Medicine-ben megjelent cikk is, amely szerint a középkorban végzett aerob mozgás akár 12 évvel is javíthatja a biológiai kort. A rendszeres mozgás és a megfelelő életmód lehet az egészséges öregedés záloga, és ez nem csak azt jelenti, hogy így hosszabban élhetünk, de legalább ennyire lényeges, hogy jobb minőségű élethez juthatunk. Vagyis kevesebb és később jelentkező betegséggel kell majd szembenéznünk, tovább megőrizhetjük az önállóságunkat, később szorulunk mások támogatására, és nem utolsó sorban kevesebbet kell majd a gyógyszerekre, kezelésekre költenünk.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy pontosan mit is jelent a megfelelő életmód, illetve melyek azok a mozgásformák, amelyek hatékonyak és az esetlegesen meglévő betegségeikhez is illeszthetők. Mindezen kérdésekre a komplex életmód felmérés során kaphatunk választ, amely nem csak az adott fizikális, fittségi állapotot térképezi fel, de eszközös egészségi állapotfelmérésre és családi, életvezetési anamnézisre is alapozza a szakértő állásfoglalást.

Tehát azoknak sem kell visszavonulót fújniuk, akik negyvenes éveikig nem voltak az egészség bajnokai, hiszen még ebben az életkorban is rengeteget nyerhetünk a személyre szabott, hatékony, egészséges életmóddal.

Forrás: healzz.com

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2413 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 02. kedd 13:30

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.