Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Csipke a divatban - avagy hol és mire használhatjuk?

Értékelés:
(0 szavazat)
A csipke az egyik legnépszerűbb és nem utolsó sorban a legszexisebb anyag ebben az évben, és persze jövőre is. Azonban sokkal több mindenben felhasználhatjuk, mint ahogy azt gondolnánk! Hogy pontosan mikre? Az alábbiakból kiderül…
Fehérneműk
Csipkével leggyakrabban a fehérneműk esetében találkozunk. Ez a kényelmes, szexis, és viszonylag strapabíró anyag az összes férfi kedvence. Enyhén áttetsző, így sejtetni engedi a alatta lévő intim részeket, mégse kelt közönséges hatást. Mindenfajta színben, fazonban fel lehet lelni a csipkés fehérneműket, bár ha igazán jó minőségűt szeretnénk, akkor kicsit mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni, illetve ha lehet, inkább kézzel mossuk, nehogy megrongálódjanak a szálak!

Ruhák
Nem muszáj a világ előtt titkolni, ha odavagyunk a csipkéért, ugyanis a fehérneműk mellett a ruháknál is gyakran találkozni vele. Leginkább elegáns eseményekre való – főleg ha fekete, hosszú egyberuhát viselünk- de ma már nem ritka, ha a felsőinket is díszíti ez az anyag. Kissé bohókásabb jelleget kölcsönöz, ha nem a szokványos fekete, vagy fehér árnyalatban választjuk, hanem a nyáron oly divatos neon sárga, avagy zöld színben öltjük magunkra.

Cipő
Ha már a ruhák világában oly nagy népszerűségnek örvend a csipke, akkor nem csoda, hogy a tervezők előrukkoltak ezzel díszített cipőkkel is. Már pár éve hatalmas trendnek számítanak az ilyen lábbelik, és szinte az összes tervező büszkélkedhet ilyesféle kreációkkal. Jó oldaluk, hogy nem csupán a csipkés szerelésekhez viselhetjük, hanem egy egyszerű farmer-póló szettet is feldobhatunk velük- persze a megfelelő kiegészítők kíséretével.

Táskák
A csipkés cipőhöz tökéletes választás lehet egy hozzá illő, csipkével borított táska. Való igaz, ez a párosítás inkább elegánsabb alkalmakra ajánlott, de ha csupán egy részén található ez az anyag, akkor szinte bárhova hordhatjuk.

Smink
Bulikba sokan a minél feltűnőbb, annál jobb elvét követik. Ne ijedj meg, nem kell valódi csipkét magadra ragasztgatnod, hanem ha van némi kézügyességed, akkor készíthetsz magadnak csipke hatású sminket is. Ehhez a legjobb, ha van egy mintád, valamint fújós technológiás sminked (air brush), mivel ezek segítségével másodpecek alatt különleges make-up-ot varázsolhatsz magadnak!

Körmök
Ha Te nem is, de körmösöd biztosan tud neked olyan manikűrt (vagy műkörmöt) készíteni, amelybe ügyesen beleapplikál egy-egy csipkedarabot. Igazán szemet gyönyörködtető, különleges körmökkel büszkélkedhetsz így, ráadásul, amennyiben építteted, akkor akár 4 hétig is élvezheted a látványát.

Hajpánt
A különböző hajpántok reneszánszukat élik. Amennyiben a csipke a kedvenc anyagaid közé tartozik, válassz ebből készült gumis hajpántot! Hordhatod úgy, hogy teljes egészében hátra fogod vele a hajad, de úgy is, ha hippis stílusban, egyszerűen a fejedre teszed, és hagyod oldalt lengedezni a tincseidet.

Ékszerek
Szinte nincs is olyan ékszer, amely ne lenne megtalálható finom csipkéből. Nyakláncok, karkötők, fülbevalók ezrei készültek bár belőle (vagy ehhez hasonló mintázattal). Ezekben az esetekben az a legideálisabb, ha fekete színben pompáznak, egyrészt ezért, mert így rengetek mindenhez fel tudod venni, másrészt azért, mert ha már messziről rikítana, az már a túl sok kategóriába esne.

Forrás:Tomanóczy Andrea www.bien.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 903 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 16. csütörtök 11:31

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.