Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Hódít a diszkójóga

Értékelés:
(0 szavazat)
Egy finoman szólva merész jógaoktató gondolt egyet és keresztezte a jógát a legkevésbé sem az elmélyülésről szóló bulizással. Berlinben és Londonban máris imádják, kérdés, hozzánk eljut-e, és mikor. Meg, persze, hogy van-e értelme, és mi az?
Rachel Okimo, nemzetközileg ismert jógaoktató találmánya a Funk the Buddha, vagyis a diszkójóga. Az irányzat művelői egy szórakozóhelyen vagy művészeti galériában gyűlnek össze, ahol az oktató tart nekik egy 90 perces jógaórát, ám nem hagyományos, nyugtató muzsikára, hanem az est meghívott DJ-je által játszott pörgős zenére.
A foglalkozás után aztán – akár egy buliban – lehetőség van beszélgetni, iszogatni és vacsorázni, illetve a résztvevők egy különleges jógaperformance-t is megtekinthetnek. A berlini klubokban már hatalmas divat a jógabuli, de rendszeresen rendeznek ilyen esteket Isztambulban, Amszterdamban, Koppenhágában és Londonban is. Eddig mindenütt elsöprő a siker.

„Azzal, hogy kihozzuk a jógát a stúdiókból, tulajdonképpen a következő szintre emeljük az élményt, áthidalva a szakadékot a jóga és a társadalmi szentélyek között” – fogalmazott Okimo egy sajtónyilatkozatában.

Forrás: egészség-betegség

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1388 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 11. szombat 11:07

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.