Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Szívünk az életünk

Értékelés:
(0 szavazat)

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket szeptember 27-én, vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvánnyal karöltve a Városligetben,Budapesten.

 

A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik. A szervezők véleménye szerint nagyon fontos, hogy az emberek szembesüljenek egészségi állapotukkal, és ha kell, változtassanak az életmódjukon. Akik szűréseken vesznek részt, azok kezükbe vehetik a saját egészségi állapotukról készült kockázatfelmérésüket.

A nagyszínpadon interaktív szakmai előadások hallhatók, felhívva a figyelmet arra, hogy mennyire kell vigyáznunk szívünk egészségére. Fókuszba kerülnek a gyerekek, a nők, a sportolók egészsége, az egészséges életmód, mozgás jelentősége, valamint a rizikófaktorok karbantartása.

A Petőfi Csarnok mögött megrendezésre kerülő eseményen a résztvevők közönségtalálkozó keretében személyesen találkozhatnak a közkedvelt Barátok Közt sorozat szereplőivel, valamint Katus Attilával, aki egy gyaloglóverseny keretében kívánja megmozgatni az érdeklődőket. A szakmai előadások mellett a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói is szerepet vállalnak a rendezvényen: fellép Vastag Tamás,Vastag Csaba, Szabó Ádám, Pál Dénes, Janicsák Veca, Kökény Attila, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, valamint a ByTheWay zenekar is. Emellett idén első alkalommal a nemzetközileg elismert sztárséf, Kovács Lázár is ellátogat a rendezvényre, aki bebizonyítja: az egészséges ételek is lehetnek finomak!

A szervezők a gyerekek számára külön programokat biztosítanak, többféle játékban vehetnek részt, érdemes esz ringbe szállni, hiszen aki ügyes nem távozik üres kézzel. Ugyanakkor külön nekik szóló előadásokat hallgathatnak meg, a Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig eléjük varázsolják az elsősegélynyújtás világát. A gyermekek számára Rajzversenyt is hirdettek: "Te mit tennél a szíved egészségéért címmel". Az óvodások és a kis iskolások egyaránt nevezhetnek, a legjobb és a legötletesebb rajzokat jutalmazzák.

A reggel 10 órától kezdődő programok sorát egy meglepetés zenekar koncertje zárja.

A rendezvény házigazdái Kiss Ramóna és Rékasi Károly lesznek, akiket mindenki jól ismer a Barátok Közt sorozatból. Rékasi Károly évek óta moderálja a rendezvényt.

Ne feledjék! Találkozzunk szeptember 27-én a Városligetben, a Szívünk Napján!

Mindenkinek jó szívű életet kíván a Magyar Kardiológusok Társasága.

 

szivunkert hirlevel-02

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1449 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. szeptember 24. csütörtök 15:24

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.