Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 21., szombat van. Boldog névnapot Konrád és Zelmira nevű olvasóinknak! Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

A helyes táplálkozás titka

Értékelés:
(0 szavazat)

Nem az a kérdés mi egészséges, hanem, hogy neked mi az? Mostanában sok helyen lehet hallani, hogy nem vagyunk egyformák. Ez igaz a habitusunkra, vérmérsékletünkre, az alkatunkra, a hízásra való hajlamunkra és még lehetne folytatni a sort. Ugyanezt érvényes a táplálkozás vonatkozásában is.

Meglepő különbségeket tapasztalhatunk akár két testvér között is, ami a táplálkozási szokásaikat illeti. Lehet, hogy egyikük odavan a húsért, míg a másik rendszeresen ott hagyja a tányéron. Amíg egyik imádja a gyümölcsöt, addig a másik rá sem szeret nézni. Ilyenkor a szülő hajlamos kicsit kétségbe esni és olykor erőlteti is a dolgot, pedig a gyerekek még érzik mi jó neki, mire van szüksége a szervezetüknek.

Kinek milyen táplálkozás a megfelelő?

Genetikai sajátosságainkat figyelembe véve pontosan meg lehet határozni, kinek mennyi fehérjére, zsírra és szénhidrátra van szüksége. Ennek megfelelően van, akinek a fehérjében gazdag, van akinek a szénhidrátban gazdag étrend lesz a megfelelő. Ha ellene megyünk a testünk igényeinek, akkor azt érezhetjük, hogy valami hiányzik, jobban kívánjuk az édességeket, étkezések után hamar éhesek leszünk és egyre több kávéval tudunk csak létezni. Hasonló dolgokat tapasztalhatunk, ha valamelyik tápanyagot teljesen kiiktatjuk az étkezésünkből. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy testünknek egyaránt szüksége van fehérjékre, zsírokra és szénhidrátokra is. Nem mindegy azonban, hogy milyen arányban és milyen minőségben juttatjuk be ezeket szervezetünkbe.


Érdekes eltérések mutatkozhatnak bizonyos ételekkel kapcsolatban is. Ideális esetben egy étkezés energiával látja el a testet, nem pedig fordítva. Ha valaki egy kellemesen elfogyasztott ebéd után leginkább az alvásra tud gondolni, akkor az az étkezés nem volt számára megfelelő.


Elérhetőség:
Kocsis Andrea- Dietetikus
Telefon: 06 30 389 9670

1116 Budapest, Fehérvári út 130. (Innovációs Park) földszint 8.
Telefon: 06 70 604 1295

www.metodic.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1083 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.