Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Hogyan kell a töredezett körmöket kezelni?

Értékelés:
(0 szavazat)

A töredezett körmök nem csak esztétikai szempontból jelentenek problémát, de sokszor a szervezet felbomlott egyensúlyára is felhívják a figyelmet. Fontos, hogy ne csak felszínes kezelést alkalmazzunk, hanem keressük meg a töredezettség valódi okát, és azt kezeljük. Az alábbi cikk ebben is segítséget nyújt.

korom1

- Mi az oka? Ahogy a bevezetőben már írtam, a köröm töredezettségét több minden okozhatja. Az A-vitamin hiány lehet az egyik ok, ugyanakkor vigyázni kell, hiszen az A-vitamint könnyen túl is adagolhatjuk! Ezért, mielőtt őrült vitaminszedésbe kezdenénk, csináltassunk egy vérképet, amiből azonnal kiderül, hogy milyen anyagok hiányoznak a szervezetünkből. A repedezettséget okozhatja még cink-, kalcimum-, C-vitamin, vas- vagy mészhiány is. Vashiány esetén a köröm általában domborúságát is elveszíti.
- Segít a bőrgyógyász: Érdemes bőrgyógyászhoz is fordulni, hiszen a bőrbetegségek egy része is érinti a körmöket.
- Belülről kezdjük! Az egészséges körmökért is a legtöbbet a helyes táplálkozással tehetjük. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, hogy elegendő vitamint juttassunk a szervezetünkbe!
- Túlzott manikűr kerülése: A túlzásba vitt manikűrözés is árt a körmöknek. A gyakori lakkozás és lemosás mind igénybe veszik a körmöket, ezért, ha meg szeretnénk őrizni egészséges körmeinket, vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba a szépítkezést! Körömlakklemosót egy hónapban maximum kétszer használjunk!
- Olló helyett reszelő: Használjunk körömreszelőt, amit egyik irányból a másikba húzzunk, ne oda-vissza!
- Hidratálás: Az alulhidratált köröm könnyen berepedezik, töredezik, de ugyanígy káros a túlzott nedvesség is. Figyeljünk arra, hogy megőrizzük az egészséges egyensúlyt! Használjunk körömolajokat és hidratálót, valamint alkalmazzunk paraffinos kézápolást! Minden kézmosás után kenjük be krémmel a kezünket! A túlzott nedvesség elkerülése érdekében pedig húzzunk kesztyűt mosogatáskor, és minden kézmosás után alaposan szárítsuk meg a kezünket! Használjunk hialuronsav készítményt!
- Vegyi anyagok kerülése: A vegyi anyagok is károsítják a körmöket, ezért ne csak mosogatáskor használjunk kesztyűt, hanem minden esetben, amikor vegyszerekkel dolgozunk, például takarítás közben!
- Házi praktikák: A házi pakolások is segíthetnek a körmök töredezettségének megszüntetésében. Kenjünk a körmökre narancsot vagy citromot, amik ráadásul még fehérítenek is! Ezen kívül hetente kétszer néhány percre áztassuk az ujjaink végét oliva- vagy búzacsíraolajba!
- Használjunk napi rendszerességgel kombinált készítményt mely tartalmaz hialuronsavat, A, C-vitamint.

 

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

beauty

Trendi Beauty kapszula 30 db

Ajánjuk:

- Szépség megtartása céljából,
- fiatalság fenntartásához,
- a bársonyos bőrért
- a szép hajért
- egészséges bőr és köröm megőrzésére
- immunrendszerünk erősítésére

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1177 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. június 09. kedd 10:39

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.