Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Hogyan adjuk el termékünket apróhirdetésen keresztül – 5 alapszabály

Értékelés:
(0 szavazat)

Az „aprózás” – különféle hirdető portálokon lefolyó adásvétel – kétségtelenül fénykorát éli. Az egyes portálok kereset és kínálat rovatai hemzsegnek a legkülönfélébb árucikkektől kezdve, az ingatlanokon, és szolgáltatásokon keresztül egészen a háziállatokig. S ez a tény tulajdonképpen nem is meglepő, hisz manapság egyszerűbb apróhirdetést feladni, mint valaha. Cikkünkben ezért közöljük az öt legalapvetőbb apróhirdetéssel kapcsolatos szabályt, hogy ön is biztonságosan és zökkenőmentesen adhassa el termékét.

 

1.Ne vezesse félre a vevőt

Biztosan azt gondolja, hogy teljesen nyilvánvaló, de sajnos nem mindenkinek az. Ha eladásra szánt terméke nincs éppen a legjobb állapotban, dokumentálja a hiányosságokat és tájékoztasson róluk a termékleírásban. A hiányosságok miatt valószínűleg egy alacsonyabb árral is be kell hogy érje. Sokkal kevesebb gondja lesz, mint ha eltitkolná a hiányosságokat – egy elégedetlen vásárló nagyon könnyen megkeserítheti az életét.

2. Ne feledkezzen meg a részletekről

Ha már veszi a fáradtságot és aprón keresztül készül eladni valamit, ne végezzen félmunkát és szenteljen kellő figyelmet minden apró részletnek. Az eladásra szánt terméket alaposan írja körül, ha pontos szakmai leírással is rendelkezik, ne habozzon csatolni a hirdetéshez. Tartsa észben, hogy egy-két jól sikerült fénykép minden szónál többet mond el termékéről, ezért fordítson különös gondot a róla készült fotókra. Gondoljon arra is, hogy a leendő vásárlóknak az Ön termékét meg is kell találniuk, ezért apróhirdetését mindig kifejező és logikus névvel lássa el. Ne felejtse hirdetését a legmegfelelőbb kategóriába sorolni, hogy azok is ráakadjanak, akik csak kíváncsiságból böngészik a weboldalt – jóval könnyebben talál majd vevőre.

3. Legyen egyedi

Ha lehetséges, gondoljon arra is, hogy az apróhirdetésekkel foglalkozó portálokon naponta új aprók tömege jelenik meg, így ha nem szeretné, hogy hirdetése gyorsan feledésbe merüljön, próbálja meg különlegessé tenni. Ezt akár jó minőségű fotók, egy találó név vagy kecsegtető ár segítségével érheti el. Ha a weboldal a hirdetés kiemelésére is lehetőséget kínál, ezt biztosan használja ki. Sokan talán úgy vélik, hogy ez a szolgáltatás teljesen felesleges és csak arra szolgál, hogy a portál elcsalja a felhasználó pénzét, de valójában egy nagyon hatásos eszközről van szó, mely több mint 60 százalékkal növeli az esélyét annak, hogy termékét gyorsan el tudja majd adni. Ha tehát nem egy apróságot árul pár fillérért, mindenképp érdemes elgondolkodnia ezen a lehetőségen.

4. Legyen nyitott az alkura

Képzelje el, hogy valaki hosszú idő után érdeklődik a hirdetés iránt amit Ön töltött fel, de egy váratlan kérést is hozzáfűz, legyen szó akár a kézbesítés módjáról, magáról a termékről, vagy egy kisebb árengedményről. Ilyenkor álljon meg egy pillanatra, és gondolkodjon el azon, milyen választ várna Ön, ha hasonló kéréssel fordulna valakihez. Ha úgy dönt, nem tesz eleget a vevő óhajának, tegye azt udvariasan és kíméletesen. Ha a kívánság túlzottnak tűnik, próbáljon alkudni: könnyen lehet, hogy végül találnak egy olyan megoldást, amely mindkettejüknek megfelel.

 

5. Legyen realista

Ne legyen telhetetlen. Ha valamit évekkel vagy akár csak napokkal korábban vásárolt egy bizonyos áron, nem várhatja, hogy veszteség nélkül túlad rajta. Egy vadonatúj termék is veszít az értékéből, ha apróhirdetésen keresztül kínáljuk. Miért is fizetne valaki ugyanolyan árat egy aprón keresztül meghirdetett termékért, ha ugyanezt a terméket a boltban is megveheti, és az esetleges reklamáció esetén sokkal könnyebb dolga lesz? Egyben a konkurenciát is figyelemmel kell kísérnie. Ne lepődjön meg, ha terméke iránt senki nem érdeklődik, mikor valaki más az önéhez hasonló árut sokkal olcsóbban kínál. Ilyen helyzetben csak egy sokkal meggyőzőbb hirdetéssel, vagy az apró kiemelése által járhat sikerrel. Mindennek megvan az értéke, és ezt az értéket a vevő könnyedén fel tudja becsülni, ezért ha sikeres akar lenni, elsősorban legyen realista.

Ha eddig még nincs is tapasztalata az apróhirdetések világával, ha megfogadja ezeket a tanácsokat, kellemesen meg fog lepődni, mennyire egyszerűen és gyorsan meg tud szabadulni bármitől, amire már rég nem volt szüksége – sőt, még pénztárcája is büszkébben fog dagadni a zsebében.

Ezt a cikket az Ingyenbazár.hu hirdetőportál szponzorálta.

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1600 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. május 07. szerda 13:00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trend - Ajánló

  • tőzegáfonya


Trend - cikkek

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.