Nyomtatás

Grapefruitos-narancsos csirkesaláta

Ezt a receptet akkor készítettem el először, amikor a diétám alatt szerettem volna olyan vacsorát csinálni, ami gyorsan elkészül, ízletes, ugyanakkor laktató és diétát is tartani tudom vele. Mivel a grapefruit leve nemcsak finom, hanem jótékony, baktériumölő hatásáról is ismert, szívesen használom a könnyed saláták alapanyagaként, s ebben a receptben sokoldalúan – öntetként és a saláta részeként is – tökéletesen felhasználható.

 

Az alábbi recept kb. 3 fő bőséges vacsorájára elegendő. Mi általában ketten esszük, így még mindig marad belőle repetának is.

 

Hozzávalók:

35 dkg csirkemell

2 db grapefruit

1 db narancs

2 szál újhagyma

100 g rukkola

olaj

bors
oregánó

 

 

A csirkemellett megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük. Kevés olajban kisütjük, majd a már megsült szeleteket felvágjuk vékony csíkokra. Amíg sül a csirke, előkészítjük a saláta hozzávalóit.

Fél grapefruit és fél narancs levét kifacsarjuk, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük, s kész is a salátaöntetünk.

A maradék 1,5 grapefruitot és fél narancsot előbb gerezdekre szedjük, majd azokat is félbe vágjuk, s egy közepes méretű tálba tesszük. A 2 szál újhagymát felszeleteljük, s a csomag rukkolával együtt hozzáadjuk az citrusfélékhez.

A tál tartalmát leöntjük a grapefruitos-narancsos lével, majd jól összekeverjük. Miután kisült a csirkemell, s felcsíkoztuk, hozzáadjuk azt is a salátához, s máris élvezhetjük a finom, citrusos ízek és a rukkolás csirke ízharmóniáját.

Ha épp nem kell számolnunk a kalóriákat, engedjünk meg magunknak a saláta mellé 1 kisebb, teljes kiőrlésű baguette-ből készült pirítóst is, amely még finomabb, ha pestóval vagy olivaolajjal és fokhagymával kenjük meg.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Beküldő: Baranyai Eszter