Nyomtatás

Gyömbéres pulykaragu almával és grapefruittal

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé

2 db édes alma

1 nagy piros grapefruit

4-5 centiméteres friss gyömbér

1 evőkanál étkezési keményítő

1 dl tejszín

1 evőkanál méz

őrölt fehérbors

étolaj

 

 

Elkészítés:

A pulykamell filét 1,5-2 centiméteres kockákra vágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk, borsozzuk. Egy magas falú serpenyőben 2-3 evőkanál étolajat felforrósítunk, hozzáadjuk a húskockákat, majd pár percig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lefedjük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és a húshoz adjuk.

 

Az almát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A grapefruitot is megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, és eltávolítjuk a fehér hártyát a gerezdekről. A grapefruitot nagyobb kockákra vágjuk. Ha a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk az almát, a grapefruit 3-4 részét, valamint a mézet. Körülbelül 6-7 perc elteltével az alma is megpuhul, ekkor óvatosan keverve a szaftot besűrítjük az étkezési keményítővel. Tálalásnál a ragut a maradék grapefruit kockákkal díszítjük. Finom és nagyon pikáns ízvilágú ragu.

 

Beküldő: Popovics Kitti