Nyomtatás

Rózsaszín saláta

Hozzávalók:
2 db rózsaszín grépfrút
150 g szeletelt lazac
50 g bébikukorica
1 fej jégsaláta
2 zellerlevél

Öntet hozzávalói:
1 ek olívaolaj
1 ek almaecet
1 ek metélőhagyma



Elkészítés:
A lazacot fél centis csíkokra, a bébikukoricát 1 centis darabokra vágjuk. 1 kb 20-25 cm-es üvegtálat kibélelünk a jégsaláta nagyobb, külső leveleivel. Belehelyezzük a kukoricadarabokat, a meghámozott grépfrút gerezdjeit, a lazac csíkokat, az apróra vágott zellerlevelet, és a maradék salátaleveleket összetépkedve. Az öntethez összekever4jük az olívaolajat, az almaecetet és a metélőhagymát, majd laza elrendezett salátánkra öntjük.

Beküldő: Morvai Imre