Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2017. december 17., vasárnap van. Boldog névnapot Lázár és Olimpia nevű olvasóinknak! Holnap Auguszta napja lesz.
E-mail írása Nyomtatás PDF

Grépfrútos túrótorta

Hozzávalók a tésztához:
12 dkg liszt
½ zacskónyi sütőpor
2 dkg porcukor
7 dkg vaj 1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
sütőpapír

Hozzávalók a töltelékhez:
2 db fehér húsú grapefruit
50 dkg túró
10 dkg porcukor
2½ dl habtejszín
2 zacskó színtelen tortazselé por



Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk (előbb a por alakúakat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a krémes állagúakat). Kerekre nyújtjuk. Tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (körülrajzoljuk, kivágjuk). 150 °C- on addig sütjük, amíg a teteje halvány zsemleszínű lesz. Közben a zselatint 1½ dl vízbe áztatjuk. Az egyik grapefruit héját lereszeljük, a túróhoz keverjük, 10 dkg cukorral édesítjük.
A grapefruit levét kifacsarjuk, a zselatinhoz adjuk, tartalék lángon forrásig melegítjük. A másik grapefruitot meghámozzuk, a gerezdekről leszedjük a hártyát, és a megtisztított gyümölcsöt vékony, 2 mm-es szeletekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinos grépfrút lé felét, a felszeletelt grapefruit felét és a tejszínhabot óvatosan, de alaposan belekeverjük a túróba, majd a keveréket tortaformába, a kisült tésztára lapátoljuk, a tetejét elsimítjuk.
Végül a torta tetejét a maradék grépfrút szeletekkel díszítjük. A maradék zselatint újra fölmelegítjük, rálocsoljuk a feldíszített felületre. 2-3 órán vagy egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben tartjuk, ezután levehetjük a rámát. A beszakadt vagy kidomborodó éleket meleg késéllel elsimítjuk. Felejthetetlen ízű csemege! Bármilyen ünnepségre készülhetünk ezzel a tortával, mert különleges kesernyés citrusíze mindenkinél nagy sikert arat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.