Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Szextől okosabbak vagyunk

Értékelés:
(0 szavazat)

Patkányokon és egereken tesztelték le kutatók, hogy mi történik az agyban szex közben. A párosodás az eredmények szerint csökkenti a stresszt, és idegsejttermelést indít be az agy memóriáért felelős részén. Azonban mielőtt pezsgőt pukkantanánk, hogy a dugástól okosodunk, nem árt tudni: életveszélyben vannak a friss idegsejtek, ha nem trenírozzuk az agyunkat. Például tanulással.

 

A természet elég pompásan alkotta meg az embert, különös tekintettel a szaporodásra. Az Atlantic cikke szerint mindezt több új kutatás támasztja alá, aminek a végkövetkeztetése az, hogy ha sokat üzekedünk és tanulunk is, okosabbak leszünk.

 

Patkányokon végeztek kísérleteket a Marylandi Egyetem kutatói még tavaly áprilisban. Ennek során rájöttek, a párosodó patkányok agya aktívabbnak mutatkozik aktus közben. Ahogy a közösülés véget ér, az agyi aktivitás is csökken. Az egerek sem úszhatták meg a kísérletet. Rajtuk azt vizsgálta egy dél-koreai csapat novemberben, hogy az agyukat érő stressz jelentősen csökken-e szex hatására. És valóban, jelentősen csökkent, ahogy annak romboló hatása is.


De hogyan tesz a szex okosabbá? A kutatók az említett patkányok agyát vizsgálták párosodás után, és a középkorú egyedeknél azt találták, hogy új agycelláik jöttek létre. A közösülés során neuronok (idegsejtek) jönnek létre a hippokampuszban, az agy hosszútávú emlékezetért felelős részében. A neuronok termelődése azonban egyből leáll szex után, és azokat életben is kell tartani, hogy nyomban el ne pusztuljanak. Erre a legjobb eszköz a "mentális tréning", azaz a tanulás – mondta Tracey Shorts pszichológus.

A dolog fordítottja az Atlantic szerint nem működik: attól, hogy valaki okos, nem fog többet szexelni. A cikk ezt azzal is alátámasztja, hogy az okosabb kamaszok később kezdik el a nemi életüket. Ehhez kapcsolódik az, hogy az átlagos intelligenciájú kamaszok tesztoszteronszintje magasabb, mint az alacsonyabb vagy magasabb IQ-szintűeké. Érdekesség még, hogy texasi kutatók szerint a pornónézés viszont pusztítja az agyat, bár más tudósok szerint erre nincs elég bizonyíték, az elmélet nem megalapozott.


Forrás: www.velvet.hu

 

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

strongman

StrongMan kapszula csak férfiaknak!


Strong Man férfiaknak ajánlott termék!

Gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1485 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. november 09. hétfő 14:49

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.