Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Csúnyán is szerethető

Értékelés:
(0 szavazat)
Eszembe jutott egy sokszor idézett svéd gyermekvers: „Johannak vörös haja és nagy, elálló füle van. De nekem tetszik a vörös haj és a nagy, elálló fül.” A szabálytalanság is szerethető, a csúnyaság is lehet szép, a lelki szépség legyőzheti a testi tökéletlenséget. Csak éppen ezt a hátrányos helyzetű kevésbé szépek nem hiszik el. Elsősorban nőkről szólok.


Hátrányos helyzetű szépek
Tapasztalatom szerint a legtöbb szép nő – és egyre több jóképű férfi is – nincs tisztában a szépségével. Ugyanúgy szenvednek, ha nem jobban, mint a valóban több hátránnyal bajlódó embertársaik.
Egy valódi időzített szexbomba lépett be a rendelőm ajtaján. Alakja tökéletes, termete sudár, haja ápolt és szép sűrű, arca figyelemre méltó, nagy szeme különösen kiemelte szépségét. Sírva adta elő, hogy ő milyen ronda, hogy mennyire szégyelli magát, s a barátja előtt – akivel másfél éve együtt él – még egyetlen alkalommal sem mert megfürödni, mindig sötét szobában bújik be a takaró alá a párja mellé. Természetesen orgazmus gondjai vannak – amin már egy másodpercig sem csodálkoztam.
Ilyenkor erősen frusztrálva érzem magam, és elfut a pulykaméreg, mikor velem – aki régen voltam húszéves, és legfeljebb az általános iskolában nyomtam utoljára 50 kilót – szemben ilyen nők panaszkodnak, és két ujjuk közé fogva emelgetik a hasukon a vékony bőrréteget, elviselhetetlen hájukra hivatkozva. Ugyanis a közérzetüket nem a valóság, hanem az érzetük határozza meg. Tehát, ha ő csúnyának érzi magát, boldogtalan akkor is, ha egyébként ő maga Vénusz szobrának modellje.

Egy másik páciensem a negyedik ikszet taposva is gyönyörű. Mellei a maguk természetességében is pompás formájúak, arca szabályosságát a szép haj keretezi, zöld szeme és hófehér fogai reklámfotózás után kiáltanak. Ráadásul karcsú a dereka, és jó a lába is. Mégis boldogtalan, és még nem találta meg az igazi szerelmet, mert arra vágyik, hogy felfedezzék benne a belső értékeit, szeressék és ne megkívánják őt. De persze a férfiak – meglátván ezt a bombázót –, bizony nem a belső értékeire lennének kíváncsiak…

A szép nők pillanatok alatt a férfiak használati tárgyává válnak. Nem partnerként, hanem babaként kezelik őket, s az igazán szép nők – mind a szexben, mind a párkapcsolatban – igen boldogtalanokká képesek válni. Nincsenek tisztában adottságaikkal, szépségükkel, hanem valami másra vágynak.

Hátrányos helyzetű csúnyák
„Nincs csúnya nő, csak kevés pálinka” – mondja a vicc. De ettől eltekintve sincs csúnya nő. Legfeljebb érdekes arcú, izgalmas formájú, alkatát tekintve willendorfi, vagy zsebcirkáló, vagy létra – és folytathatnánk a jó humorérzékkel megáldott férfiak megfogalmazásait. A nők jóval szigorúbban önmagukkal: „ronda vagyok és undorító”; ui. az újságokban fel-feltűnő tökéletes szépségek divatos formavilágához hasonlítgatják magukat és egymást. Mármint a nők a másik nő véleménye szerint változtatnak. A férfiak szava mit sem számít.

A csúnya – vagy mondjuk inkább másként – az önkritikus, kevésbé szép nők viszont mindent képesek megtenni azért, hogy legalább jók legyenek. Nekik küzdeniük kell azért, hogy egyáltalán észrevegyék őket, felfigyeljenek rájuk a férfiak. Ötleteket kell felsorakoztatniuk, trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy az első esztétikai hátrányukat legyűrve mégis magukra vonják a kiszemelt férfi figyelmét. Utána már jöhet a belső értékek felfedezése, de addig is el kell jutni, szóba kell elegyedni vele, hogy ezeket az értékeket feltárhassák.
Míg a szép nők zöme – a kivételektől elnézést kérek – kifejezetten rossz az ágyban, mert „ itt vagyok, élvezd a testem” érzésével passzivitásba vonulnak, a kevésbé szépek remek szeretők, mert jók és feledhetetlenek akarnak lenni.

Én így is szeretlek!
A legtöbb férfi sík ideg a partnere ilyen irányú panaszaitól. Szinte fejfájást kap a hajára állandóan panaszkodó feleségétől, nem győzi vigasztalni X-lábú barátnőjét, hogy azért mindkét lába elfér a kádban. A férfiak nem értik ezt a nyavalygást, pedig a mércét ők tették fel, amikor kevésbé szép társuk mellett is nyálcsorgatva bámulják a neten a pornóképeket. Ők gerjesztették bennük a kisebbségi érzést, de a következményeivel nem számoltak!
És bizony a feleségeknek, barátnőknek, társaknak mindhiába mondják a férfiak: „Én pont ilyennek szeretem a pici melleidet” és „imádom a pocidat, ami nem is olyan nagy” és „nem nagy fenék ez, hanem d…andó célpont éppen” és „ÉN ÉPPEN ÍGY SZERETLEK” –  a nők ezt nem képesek elhinni.
Mert hiába dicséri a férje, ha a barátnője már megint egy új fogyókúrarecepttel ajándékozta meg; ha a kozmetikában a nála 20 kilóval könnyebb vendég is legújabb alakváltozásaival dicsekedett és diétája receptjét osztogatta; ha az új ránctalanítókrémet a tévében már megint húszéves lánnyal hirdették, és bosszankodnak, hogy „utálom a ráncokat”. A nők egymás közt kíméletlenebbül kritikusak, és boldogok, ha a másik nőt irigynek és boldogtalannak láthatják. Önmaguk elégedettsége lenne a legjobb módszer. Ám az odavezető út nem a szépségszalonokon keresztül vezet, hanem a fejen és a tudaton át.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2607 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 03. péntek 08:41

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.