Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Te hol szereted?

Értékelés:
(0 szavazat)
Ismered a tested és tudod, hol a legizgatóbbak az érintések? És a kedvesed mitől indul be? Próbáltátok már az igazán lassú simogatásokat? Az előjáték általában nem megengedett a laboratóriumokban, egy svéd kutatócsoport mégis ezzel foglalkozik egész nap. Felfedeztek ugyanis egy különleges idegsejt-típust, amely a gyengéd érintést érzékeli. Azt is kiderítették, hogy csak a lassú simogatásnak van hatása, és kizárólag a szőrrel borított bőrfelületen érdemes próbálkozni.


Édes érintések
A tudósok egy hölgyet vizsgáltak, aki egy betegség következtében elvesztette a legfőbb érintőidegeit. Emiatt nem érez meg egy szúrást vagy egy ütést, de a karjának ecsettel való finom simogatását igen kellemesnek véli. Az agyműködését megfigyelve kiderült, hogy a lassú cirógatás az agynak pontosan azt a területét stimulálja, amely az érzelmekkel, szeretettel és a szexuális izgalommal foglalkozik. Az idegek az érintések kellemes terültéért felelősek, mondta a kutatást vezető Hakan Olausson, aki a Gothenburg-i Sahlgrenska University Hospital munkatársa. Ezek különböznek azoktól az idegsejt-típusoktól, amelyek a tárgyak alakját vagy a rezgést érzékelik.

Szőrmentén
Olausson kíváncsi arra, hogy az embereknek és más emlősöknek miért vannak ilyen különleges idegsejtjeik. Van néhány bizonyíték arra, hogy az érintésnek fontos szerepe van a túlélésben - az 1950-es években végzett kísérletek kimutatták, hogy az anyjuktól elválasztott kismajmok legszívesebben azokat a tejet adó cumikat használják, amelyeket egy, az anyjukra emlékeztető ruha vesz körül. Az érzékeny idegek a szőrrel borított területeken találhatók meg, tehát bárhol a tenyéren és a talpon kívül. A szerelmeseknek egyetlen dolgot érdemes megjegyezniük: túl gyors simogatással nem érhetik el a kívánt hatást.

Forrás: www.noitemak.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 871 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 03. péntek 08:37

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.