Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Kívánságlista az ágyban

Értékelés:
(0 szavazat)

Kimondva vagy kimondatlanul, de mindenkinek vannak szexuális vágyai. De vajon ismerjük-e a párunk vágyait, álmait? Vagy esetleg megosztottuk-e a mieinket partnerünkkel? A kutatások azt bizonyítják, hogy sok párnál nem egyáltalán nem esik szó ilyen témákról! Készítsünk kívánságlistát!-ajánlja a terapeuták többsége.


Az élet nem kívánságműsor, halljuk az élet szinte minden területén, de ha jót akarunk magunknak (és persze párunknak is), a hálószobában pontosan az ellenkezőjének kell érvényesülnie. „Kívánj valamit” – hangzik számos pszichológus és szexológus tanácsa a hozzájuk forduló párok számára. A szexuálterapeuták egybehangzó ajánlása szerint nagyon fontos, hogy szexuális vágyainkat nyíltan megbeszéljük partnerünkkel.

 

A fejünkben futó szexfilmet tehát ajánlatos a pasinknak is levetítenünk, hátha neki is nagy élmény lesz, s ugyanakkor mi is „nézzük” meg az ő „vetítését”. A nyíltság és őszinteség kifizetődik: nem csak szexuális kiegyensúlyozottsághoz vezet, hanem a párkapcsolatot még jobban összekovácsolja. Ugyanakkor egy nyugat-európai közvélemény-kutatás megállapította, hogy a megkérdezettek közel fele szégyelli szexuális vágyait még partnere előtt is, s következésképpen meg sem osztja vele. Az ok nagyon prózai: félünk az elutasítástól és a nevetségessé válástól, pedig aggodalomra igazán semmi okunk nem lenne.

Egy német tanulmány szerint, amelyet a Göttöngeni Egyetem vezető pszichológusa, a partnerkapcsolati tanácsadással is foglalkozó Ragnar Beer készített, a partnerek teljesítenék párjuk szexuális vágyait – ha az bizalmukba avatná őket és elmondaná, mit, hogyan, hányszor szeretne… Ha ez megtörténne, a garantált eredmény sem maradna el: azok 90 százaléka, akik teljes nyíltsággal megosztották erotikus vágyaikat párjukkal, a szexualitás terén teljesen elégedettnek vallotta magát.

Vágyaink fele nem teljesül
Egy másik felmérés szerint, az erotikus kívánságok mintegy fele beteljesületlen marad. Nem kérdés, hogy miért: mert sohasem mondják ki őket. Csak a megfelelő pillanatot kell a megvalláshoz megválasztani: a göttingeni pszichológus tanácsa szerint ajánlatos rögtön a szex után beszélni róla, mivel a konkrét szituáció kapcsán nem esik annyira nehezünkre arról beszélni, hogy mit szeretnénk másképpen. Az ágyban meztelenül fekve a bizalom jóval nagyobb partnerünk iránt, mint mondjuk az anyósék látogatása után, s az amúgy intim témákról is nyitottabban, gátlások nélkül lehet beszélni. Arra azért ajánlatos vigyázni, hogy a megfelelő hangot üssük meg, s még véletlenül se sértsük meg párunkat: adjunk pozitív visszajelzést, legyezgessük csak a férfiak egóját, de mondjuk el azt is, hogy legközelebb (vagy akár azonnal is) mit szeretnénk még kipróbálni.
A szexuális vágyak összesítését Ragnar Beer a gyakorlatba is átültette: a hozzá szexuális tanácsokért fordulók mindegyike kitölt egy-egy részletekbe menő kérdőívet, amelyből nem csak a saját erotikus fantáziák derülnek ki, hanem az is, hogy a partnere mely szexuális kívánságait teljesítené. A terápiáról így egy olyan full extrás „kívánságlistával” távoznak, amely teljesítése nem csak messzemenő kielégülést hoz, hanem a partnerek közötti teljes szexuális nyitottsághoz is hozzájárul.

Forrás: www.siccpasik.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1691 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 17. szerda 10:11

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.