Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Miért vonzódnak a férfiak a női mellhez?

Értékelés:
(0 szavazat)

A heteroszexuális férfiak női mellek iránt érzett vonzalmának okára kereste a választ Larry Young, az Emory Egyetem pszichiáter professzora, aki szerint a jelenség az emberi evolúcióval magyarázható. Young az anya-gyermek kapcsolatra vezet vissza mindent, hiszen a mell elsődleges funkciója a szoptatás, amelynek az anya-gyermek kötődés kialakulásában van fontos szerepe.

Szoptatás közben a mellbimbókat inger éri, amelynek hatására oxitocin termelődik az agyban, ami segít az anyának, hogy minden figyelmével a gyermekére koncentráljon.

 

Ugyanakkor a mellbimbó ingerlésének a szexualitásban is szerepe lehet, a nők nagy részénél ugyanis pont olyan örömérzést okoz, mint a vagina vagy a csikló ingerlése. Ha a férfipartner a mellbimbókat simogatja, a nőkben ugyanúgy felszabadul az oxitocin, mint szoptatás közben, ám ilyenkor abban segíti a nőt, hogy partnerére összpontosítsa figyelmét, illetve erősítse az iránta érzett vágyat.

Lényegében tehát arról van szó, hogy a férfi a mellek iránt érzett vonzalmával azt akarja elérni, hogy a nő rá figyeljen és őt kívánja meg. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy az állatvilágban miért nem alakult ki ugyanez a szexuális funkciója az emlőknek. A válasz egyrészt abban rejlik, hogy az emberekkel szemben az állatfajok 97 százaléka nem monogám kapcsolatban él, másrészt abban, hogy az embereknél a felegyenesedés következtében több lehetőség nyílt arra, hogy a mellbimbót is inger érje szex közben.

Young fenti teóriája, valamint egyéb, az emberi szexualitással kapcsolatos gondolatai részletesebben új, Brian Alexanderrel közösen írt, "The Chemistry Between Us" (A köztünk levő kémia) című könyvében olvasható.

Forrás: Medipress
Forrás: www.life.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1081 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 10. szerda 08:00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.