Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Férfi fogamzásgátlás dugóval

Értékelés:
(0 szavazat)
Hatalmas érdeklődés övezi azt az újfajta férfisterilizálási eljárást, ami - a végleges vazektómiával ellentétben - visszafordítható. Az amerikai kutatók maguk is meglepődtek azon, mennyi férfi jelentkezett önkéntesnek az új eljárás kipróbálására, és ennek köszönhetően kiterjesztették a vizsgálatokat.


Az IVD-nek rövidített Intra Vas Device, amit egy apró lyukon keresztül vezetnek be a herezacskóba, egy kicsi szilikondugóval akadályozza meg a spermák kiáramlását az ondóvezetőn át.

Az egyik előzetes tesztben az IVD mind a harminc önkéntes résztvevőnél hatékony fogamzásgátlónak bizonyult. A majomkísérletek már azt is bizonyították, hogy a hatás visszafordítható. Most azt tesztelik, hogy a férfiaknál is visszafordítható-e - akár évekig tartó használat után.

Elaine Lissner, a nonprofit San Franciscó-i Férfi Fogamzásgátlási Információs Projekt egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy sokkal könnyebb eltávolítani ezeket a dugókat, mint megtalálni a legjobb mikrosebészt, aki összevarrja az elvágott ondóvezetőt. Az összevarrás után ugyanis jelentősen csökken a fogamzóképesség.

Forrás: www.timesonline.co.uk

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1226 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 26. szerda 07:53

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.