Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Házinyúlra nem lövünk?

Értékelés:
(0 szavazat)
„Multicégnél dolgozom, több ezren vagyunk ott, és életünk nagy részét ott éljük a munkahelyünkön. Ott ismerkedünk, szövődnek kapcsolatok, szemtanúi vagyunk szakításoknak, konfliktusoknak. A főnökök is fiatalok, nyitottak, és mindannyian elfelejtettük már a „házinyúlra nem lövünk” íratlan szabályát. Nekem is kialakulóban van egy kapcsolatom a főnökömmel… Vajon bele merjek menni? Vajon nem fogja akadályozni az előmenetelemet? Vagy pont fordítva?” – kérdezi egy 41 éves asszony.


Házinyúlra nem lövünk!
Ez egy ősrégi mondás volt, aminek értelmét minden magyar ismeri, korra, nemre való tekintet nélkül. S mindenki egyformán tudja, hogy nem a háziállatok vadászati tilalmáról van szó. Mégis valahogy feledésbe merült az egész mondás, s ennek etikai háttere.
Ma a házasságokba belépett harmadik személy az esetek nagy százalékában (talán 60-70% lehet) a munkahelyi kapcsolatokból alakul ki. Azaz mindenki fittyet hány a vadászati tilalomra! Az emberek az idejük nagyobb részét töltik a munkahelyükön, mint otthon – aktívan. A nők kívánatosan, szexisen öltöznek a munkahelyükön is, magabiztosak és kezdeményezők. Megtanulták, hogy mindig, mindent meg kell szerezni maguknak, ha érvényesülni akarnak. Az egyéni boldogulásuk érdekében is megszereznek maguknak minden(ki)t.
A férfiak esete más: ők csak teszik a dolgukat, megszokásból, hormonjaik által hajtva ösztönösen hódítanak. A siker azonban mindig a nőkön múlik!

Az ötvenes éveiben járó férfi negyedszázados, kiegyensúlyozott házasságban élt a feleségével, és nevelték lassan felnőttkorba jutó gyermekeiket. Munkahelyén körül volt véve nőkkel, de sohasem érdekelték őt, míg egy alkalommal – gyermekével egyidős – munkatársnője a negyedik-ötödik kacér meghívás után határozottan felvilágosította őt: „Nem veszed észre, hogy randevúzni akarok veled?!” A kihívásból külső kapcsolat lett, ami először a lány (éppen házasság előtt állt) kapcsolatát borította fel, majd egy évvel később – kitartó aknamunka után – a negyedszázados házasságot is szétszakította. Igaz ugyan, hogy emiatt a férfinek el kellett hagynia a munkahelyet, de a környezet pajzán mosollyal nyugtázta, hogy „a vén kecske is megnyalja a sót”. A fiatal lány meg beült a férfi nehezen (feleségével közösen) megteremtett lakásába és kocsijába.

Vadászati szabályok
Ma az egész társadalom egyfajta vadászmező. Mindenki vadász és vad is egyben. Fittyet hánynak tilalmakra, szabályokra, szimbólumokra. Nem akadály a karikagyűrű, az elkötelezettség, ha tetszik valakinek valaki, megkörnyékezi, és ha sikerrel jár, akkor a felelősségvállalás is korlátozott. Gyűlnek a trófeák, az agancsok. Mindez a nagy társadalmi egész leképeződése – kicsiben.
Lehet, hogy egy-egy cégnek, vállalatnak, közösségnek kifejezetten használ az „összegubancolódás”, ami látszólag az összetartozást és a közös erőt erősíti. Ugyanennyire árthat is, amikor a kapcsolatok bomlanak, és az érzelmi szálak gyengítő erővé válnak.
Nagyon óvatosan kell kezelni a főnök-beosztotti intim viszonyt! Az sem jó, ha ezzel előnyökhöz jut valaki, vagy ha elindul a rosszindulatú pletyka. Sohasem lehet az ilyen kapcsolat egyenrangú, kiegyensúlyozott, mert a hatalmi pozíciók ezt megakadályozzák! Nagyon megfontolandó ilyenkor, hogy ki mibe megy bele!
A mező tele van házinyulakkal, s a vadászati tilalmat ma nem ismerik.
És ma nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos.


Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1101 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 19. szerda 08:07

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.