Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Szeretem a bőröd illatát...

Értékelés:
(0 szavazat)
Én nagyon szeretem a kedvesem illatát, bőre simogatását! Bevallom, arra tudok a legjobban beindulni. Beteges dolog ez? A barátaim annak tartják, de nem tudok egyetérteni vele! – írja egy huszonéves fiatalember.

Testünk bőrfelülete tele van apró kis érzékelőkkel, receptorokkal. Sokszor azon keresztül is látunk, szaglunk, tájékozódni tudunk, s hétköznapi csodákra vagyunk képesek. Az egyik legalapvetőbb szexforma a bőr segítségével, tapintással, simogatásokkal történő érintkezés, ismerkedés. Nem a szemtelen taperolásra szólítom fel hazánk fiataljait, hanem a finom, apró részletek figyelembevételére.
Miközben az ujjak, a kézfej, a finom bőrfelületek finoman, lágyan érintik a partnerét, s becsukják a szemüket, vagy éppen szótlanul mélyen egymás szemébe néznek, az érzelmeiket fejezik ki mozdulataikkal, és vágyaikat is spannolják, fokozzák. Ez a közeledési művelet csak akkor elképzelhető, ha kölcsönös a szerelem, s mindketten türelmesek, idejük is van egymásra. Nem ajánlható mindenkinek, mert sokan sokkot kapnának ettől ugyanúgy, mint a tajcsitól (keleti mozgásos meditáció, mint a lassított felvétel).

Kesztyű vagy kéz
„Nem kesztyű, hanem bőr akarok lenni a kezén!” – mondta egy homoszexuális fiú a párjáról, amikor a szerelméről beszélt. Azonosulni, belebújni, belesimulni szeretett volna a párjába. A testi-lelki, harmonikus szerelemben mindig összeolvadni szeretnének a párok, egyesülni. Mind energetikailag, mind anatómiailag a félemberek keresik másik felüket, hogy egységet tudjanak alkotni.
Az azonosulási vágy mindenkiben megvan, de minél odaadóbb valaki, annál hevesebb ez a vágy. Sokan ezt birtoklási vágyként, vagy alárendeltségi hajlamként élik meg, nagyon helytelenül.


Szenzélt fókuszgyakorlatok
A szexterápiában szenzélt fókuszgyakorlatoknak (szenzibilitás = érzékiség, fókusz = összpontosítás, azaz érzékiségre összpontosított gyakorlatok) nevezzük a közösülést letiltott időszakban a simogató gyakorlatokat. Ha a párok nem röhögik el magukat, ha nem megy át az egész csiklandozásba, s átengedik magukat az élvezeteknek, akkor a szunnyadó vágyak életre kelnek, a testből – mint megmunkálatlan fadarabból – élő szobor válik, amely kibontakozik és kivirul.
Ha a szeretett ember lágy, leheletnyi finom érintésekkel illeti a párját, áramütésként szalad végig az egész a testén, a feje búbjától a talpáig. Ilyenkor égnek áll a (maradék) szőr a testen, vagy bizsereg a hátunk is, mint (sokaknak) az orgonaszó felhangzásakor egy jó akusztikájú teremben, templomban. Ez az erotika ábécéje, alapja. Ha ez nem hat valakire, akkor később a dugattyúzásnak sincs semmi értelme.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2013 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 18. kedd 09:18

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.