Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Titkos csábító

Értékelés:
(0 szavazat)
Egy új kapcsolat kialakulása szempontjából nagyon fontos, hogy milyen testi adottságaink vannak, milyen ruhában mutatkozunk, milyen az egyéniségünk, a világnézetünk. Van azonban egy ugyanilyen fontos másik adottságunk is, amelyet aligha tudunk tudatosan befolyásolni. A csábítás legfontosabb eszköze a feromon, azaz a test illata.

Számtalan cikket olvashattak már az aromák gyógyító erejéről, az illóolajokkal végzett terápiákról. A feromonok azonban fontosabbak ezeknél.

Illatos üzenet
Nemrég egy érdekes kísérlet okozott hatalmas felbolydulást kutatókörökben. Egy kísérlet alkalmával néhány asszony havi ciklusát pontosan rögzítették. Majd a laboratóriumban néhány izzadságcseppet vettek tőlük. Ezeket pedig megszagoltatták más asszonyokkal. Mi történt? Felborult az asszonyok havi ciklusa. Ha például az egyik kísérleti személy olyan hölgy izzadságát érezte, aki éppen menzesz előtt állt, ő is elkezdett vérezni. Ebből tehát az következik, hogy a test nemcsak reagál a szagokra, hanem kifejezetten engedelmeskedik is az üzeneteknek.

"Határillat"
A feromonok hatása az állatvilágban ismerős. A méhkirálynő ennek segítségével akadályozza meg a méhkasban, hogy más nőstény méhek is nemi érettséget érjenek el. A kutyák és a farkasok pedig területeik határát jelölik meg illatanyagaikkal. A virágok illatozásukkal csábítják a rovarokat, hogy beporozzák őket.
A feromonok segítenek az elutasításban és csábításban egyaránt. Szoros összefüggésben állnak a hormonháztartással, és így szexuális vágyunkért is felelősek. Ha egy hétig csak vízzel mosakodnánk és nem illatosítanánk magunkat kozmetikumokkal, megérezhetnénk magunkon a kedélyállapotot. Például, ha nagyon erősen, de kellemesen illatozunk, biztosak lehetünk benne, hogy ha rajtunk múlik, szerfelett mozgalmas, erotikus éjszakánk lesz.
Ha megtanuljuk a saját illatszignáljaink olvasását, próbálkozzunk másokkal is. Így például kiszagolhatjuk a szimpátiát, a félelmet és a szex utáni vágyat. Ez utóbbi persze nem jelenti azt, hogy az illető majd a partnerünk is lesz.
Saját kapcsolatunkban is hasznosíthatjuk szaglási tudományunkat. Ha megérezzük a másik kedvét, biztosan több öröm lesz a szerelmeskedésben. Az illóolajok között egyébként több olyan van, amely stimulálja a vágyat: az ylang-ylang, jázmin, pacsuli, szantálfa, rózsa, fahéj és a cédrus.

Csak az igazi segít!
Ha ezeket párologtatjuk a hálószobában, rásegíthetünk az esti hangulatra. Persze jó lehet egy kellemes illóolajos fürdő, vagy testápoló is. Tovább fokozza a vágyat, ha parfümöket illóolajos krémekkel vagy olajjal masszírozzuk, simogatjuk bőrünkbe. Fontos tudni azonban, hogy csak a valódi aromák igazán hatásosak, a szintetikusak nem, így semmi értelme például a rózsaadalékot tartalmazó parfüm szétfújásának. Ugyanígy nem hatásosak a nemi hormonok imitációi, és a tévében reklámozott, állítólag szexuális vágyat fokozó aromák. Az igazi vágyat csak a természet illatai kelthetik fel.


Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1190 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 17. hétfő 07:55

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.