Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 21., szombat van. Boldog névnapot Konrád és Zelmira nevű olvasóinknak! Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Csúnyábbnak tartják magukat a nők

Értékelés:
(0 szavazat)
Meglepő eredményt hozott egy amerikai kutatás, amely a saját fizikai megjelenés megítését vizsgálta: rövidebb távon a tinédzserlányok elégedetlenebbek, a tinédzserfiúk elégedettebbek lesznek a külsejükkel, miután átélték életük legelső szexuális élményét.


Habár számos kampány hirdeti a biztonságos szex fontosságát a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezés okán, eddig csak kevés kutatás foglalkozott azzal, milyen hatást vált ki az emberi pszichében az a bizonyos első alkalom. Még ennél is kevesebben kutatták a múltban a két nem szexuális hozzáállása és tapasztalatai közötti eltéréseket a kamaszkor utolsó éveiben, nagyjából a 18-19 évesek körében. A szóban forgó amerikai kutatás pont ezen elhanyagolt szempontokra fókuszált.

A vizsgálatok alanya száz elsőéves egyetemi hallgató volt, akik tanulmányaik megkezdésekor még nem veszítették el szüzességüket, az onnantól számított másfél éven belül azonban „átestek a tűzkeresztségen”. A fiatalokat magáról az első élményről kérdezték, illetve arról, mennyire voltak elégedettek saját szerepükkel, megjelenésükkel annak során. Az eredmények tanúsága szerint a fiatal férfiak összességében jobban vélekedtek saját külsejükről a nagy eseményt követően, míg a lányok éppen ennek ellenkezőjéről számoltak be.

A háttérben a kutatók szerint a két nem közötti szociokulturális különbségek húzódhatnak meg. A kamasz fiúk, fiatal férfiak számára a szexuális élet megkezdése egyfajta bizonyíték a férfiasságra, és emiatt az önbizalmukat is megdobja az első együttlét. A nők azonban sokkal válogatósabbak e téren, mint a férfiak, így nem is tudnak feltétlenül nőiességük egyfajta megerősítéseként tekinteni a szüzesség elveszítésére, egyszerűen nem érzik úgy, hogy „kiválasztotta” őket valaki a másik nemből. A szakemberek szerint a nők saját külsejükkel szemben kritikusabb hozzáállása, illetve a média által sugallt nőideálok kinézete szintén közrejátszhat a meglepő eredményekben.

Forrás: betegvagyok.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1257 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 11. kedd 10:30

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.