Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Szex és szégyenérzet

Értékelés:
(0 szavazat)
„Nagyon sokat olvastam már fórumokon, levelezési rovatokban arról, milyen jó a G-foltos orgazmus. Mindenki képes rá? Én még sohasem éreztem ilyet! Viszont elég gyakran tapasztalom, hogy szeretkezés közben – bocsánat a kifejezésért! – pisilnem kell. Van valami köze ennek az érzésnek a G-folthoz?” Csilla, Mezőkovácsháza


A Szerelem és más drogok c. érzelmes vígjáték középpontjában is a szex áll. Maggie (Anne Hathaway) vonzó, szabad szellemű nő, aki senkihez sem kötődik, senkitől sem várja, és nem is engedi, hogy igazán közel kerüljön hozzá – vagyis csak szex, de jön a nagy drog, melyet úgy hívnak: szerelem.
Nem is olyan régen, úgy 15 éve még a szexológusok egy része sem nagyon ismerte el a G-folt létezését. Ma viszont a világ legtermészetesebb módján beszélünk róla. A nők tudják, hogy ilyen lehetőségük is van az orgazmus megélésére. Nem az egyetlen, és nem a „leg-leg” módszer (annak ugyanis a hüvelyi orgazmust tartják), de mindenképpen egy lehetőség. Sokan persze túlmisztifikálják az ilyen típusú orgazmus jelentőségét.

A G-folt
A „G-folt” Ernst Grafenberg nőgyógyász kezdőbetűjéről kapta a nevét, ő fedezte fel a létezését. Nagyon érzékeny erogén terület ez, amely a hüvelybemenettől kb. 5-6 centiméternyire van, a hüvely hasfal felőli részén. Ha a nőt nem éri szexuális inger, akkor ez a folt nem tapintható. Bizonyos ingerre, nyomásra viszont babnyi kidudorodás keletkezik ott, amiből az orgazmus pillanatában kevés halvány színű folyadék távozik, amit ejakulátumnak is neveznek (mint a férfiaknál). Szakmailag vitatott, honnan származik a folyadék. Egyesek szerint vizelet, mások szerint viszont a prosztataváladékhoz hasonló. „A G-folt még a magzati korban fejlődik ki, és minden nő rendelkezik vele, csak nem mindenkinél működőképes.”

A gondolat blokkjai
Hüvelye is van minden nőnek, s arra szolgál, hogy ott a pénisz bevezetésre kerüljön, és biztosítsa az ondó megfelelő célba juttatását. (A kutyáknál ez annyiban „súlyosbodik”, hogy a párzáskor a szuka hüvelygörcsöt kap, hogy a spermák célba értéig a kan ne tudja elhagyni a terepet. Ezért ragadnak össze a kutyák.) Annak ellenére, hogy az emberi párzás feltételeit is megteremtette a természet, mégis vannak nők – sajnos, nem is kevesen –, akik vaginizmusban szenvednek, azaz a pénisz behatolásakor olyan hüvelygörccsel reagálnak, hogy a behatolás lehetetlenné válik. Ilyenkor a tudatalattiban rejlő, a múltban lezajló lelki traumák okozzák a bajt.
Ehhez hasonló az oka annak is, hogy bár minden nőnek van G-foltja, sokan az első ilyen élményt nem orgazmusként, hanem kellemetlenségként élték meg: azt hitték, hogy lepisilték a párjukat, s emiatt szégyenérzetük támadt. Ezért a legközelebbi alkalommal már nem engedték meg maguknak azt az elengedést, lazaságot, amit a G-foltos orgazmus kíván, s ezért a kilövellést is, azaz az orgazmust is tudatosan megakadályozták.
Pedig ennek a magatartásnak legfeljebb akkor lehet létjogosultsága, ha a partner is kellemetlennek érzi a váladékot, az ágy lucskosságát. Viszont, ha a társ ezt élvezetesnek találja (a férfiak nagy százalékának ez jó, hiszen a forró váladék a merev péniszen folyik végig a szűk hüvelyben), hagyni-örülni kellene a folyamatnak.

ÖSSZEGZÉSKÉPP
Sok lány már-már úgy érzi, hogy ha nincs G-foltos orgazmusa, akkor nem is igazán nő, és hiányolja, csökevényesnek érzi magát miatta. A G-folt csak egy lehetőség a sok közül, hogy a nő a kéjt megismerje, de nem az egyetlen. Ha az nem működik, majd létrejön máshol, máskor. Ugyanígy képtelenségnek tartom, ha egy nőnek számtalanfajta orgazmusa van, de csak azért az egyért küzd, hogy az a hüvelyben jöjjön létre. Küzdelem helyett szeretkezz, ne háborúzz!

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1710 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 05. szerda 08:28

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.