Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Szétválasztott érzelem és testiség

Értékelés:
(0 szavazat)
A 22-es csapdájában vergődő férfi vagyok. Amikor úgy létesítek szexuális kapcsolatot, hogy érzelmileg nem kötődöm a partneremhez, tökéletesen működök. Ellenkező esetben azonban gyakran előfordul, hogy képtelen vagyok az erekcióra. Mit tehetnék, mert hosszú távon mindenképpen olyan kapcsolatra vágyom, amelyikben érzelmileg is érintett vagyok?!

Ha cinikus lennék, akkor csak annyit mondhatnék, hogy: valamit valamiért! De nem vagyok az, és tökéletesen megértem az aggodalmat, a csapdahelyzetet. A probléma egyáltalán nem egyedi: sok érzékeny - és hiú - férfi számára létező valóságról van szó. Azok a férfiak járnak így, akik szeretik a szexet a "dugás" szintjén is művelni, élvezik az életet, a szerelmeskedést, hiúak önmagukra és a sikereikre, de... Ilyenkor a szexet rutinból, biológiai reflexből működtetik, nem adják bele a szívüket-lelküket-érzelmeiket.

Azaz: képesek elválasztani egymástól az érzelmeket és a szexet, ami egyrészt jó is lehet, másrészt azonban a csapda lényege. Ők azok, akik sokszor a szexuális ösztönökre hivatkoznak - ami pedig nincs, mert az embernél nem létezik szexuális ösztön, csak létfenntartási és fajfenntartási ösztön, ami nagyon nem ugyanaz! -, és ők azok, akik a vágyban gyakran a kémiát emlegetik, mintha elsősorban tőlünk független biológiai tényezők határoznák meg a partner iránti vágyat. Szerintük a siker is elsősorban technikai kérdés, időtartam és méret kérdése - amiről azonban gyorsan kiderül, hogy tévedés.

Ugyanis itt a de... Mert ezeknek a férfiaknak vannak érzelmeik is, csak jól elrejtve. És ha hagyják az érzelmeiket is érvényre jutni, azaz levetik a saját maguk építette álarcot, egy kicsit védtelenné is teszik magukat, abban a pillanatban teljesíteni akarnak, azaz a szex teljesítménykényszerrel lesz fűszerezve, ami egyértelműen maga után vonja a funkciózavarokat is. Ez lehet akár merevedési zavar, akár korai magömlés is. A hiú férfi ugyanis a szeretett nő ágyában mindenáron jó akar lenni!

Az ilyen típusú férfi pszichoterápiára szorul, mert rá kell jönni, hogy mikor és miért választotta el az érzelmeit a vadul "ösztönös" testiségtől. Ha rájövünk, akkor kezelhetővé válik a probléma, feloldható a zavar, és a férfi szexuális élete igénye szerinti teljességet kaphat. Egy olyan teljességet, amit eddig önmaga tört ketté, amit védelemnek szánt önmaga számára - hiszen, ha nincs túl sok érzelem, talán nincs sok fájdalom sem - gondolja -, de önmaga csapdájává vált.

Jó hír, hogy ez a helyzet javítható, korrigálható. A gondolatokat, a hozzáállást kell megváltoztatni, nem technikai trükkökről van szó.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 985 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 27. hétfő 09:54

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.