Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Szőrrel vagy nélküle?

Értékelés:
(0 szavazat)
Szőrrel vagy nélküle? „Ma már nem is lehet találni olyan nőt, aki ne gondozná magát teljes egészében, ne fordítana gondot a bőrére, és ne borotválkozna részlegesen, vagy teljes egészében. Bevallom, én még nem is láttam nőt eredeti „bundájában”. De mit is kezdjünk ezzel, mi férfiak? Gondot okoz mind az elméletben, mint a gyakorlatban a folyamat. Mi a véleménye?” – kérdezi egy 25 éves fiatalember.


Borotvált férfiak
A divat változik, és a hozzáállás is.
Évszázadokon, évezredeken keresztül elképzelhetetlen volt komoly férfiember bajusz és szakáll nélkül. A keleti kultúrákban még ma is szimbólumként viselik a férfiak soha le nem vágott bajszukat, szakállukat, sőt egyes vidékeken a hajukat is. A nagy bölcs, az isteni teremtő képe is a köztudatban ilyen, ráadásul ősz. Az afrikaiak és az indiánok között ritkán találni hasonlót, hiszen a meleg égöv nem nagyon kedvez a viselet higiéniájának.

Érdekes kérdéssé vált a haj. A legtöbb népnél a férfiak is hosszú hajat hordtak. Csak a 19–20. század európai férfijai kurtították meg tincseiket, s miután a 20. század közepén a férfiak újból szerettek volna hajzuhatagokat növeszteni, teljesen igazságtalanul nőiesnek minősítették.

Mára egyre több férfit látni, aki a fejét is borotválja. Míg korábban szinte szégyellték a kopaszságot, ma sármosnak számít, határozottnak, és mindenképpen kevesebb gondozást kíván a frizuránál. Manapság feltűnően korán kopaszodnak a férfiak! Sokszor harmincas éveikben már elvesztik a hajukat, de ez a divat most kedvez nekik.

A sima arc is divat, a szakáll is minden formában. A legdivatosabbnak a rosszfiús, háromnapos szakáll. A legtöbb férfinek jól is áll. Persze munkahely és munkakör válogatja, hogy ki mit engedhet magának. És ne feledjük, a partnere ízlése!

Menjünk lejjebb!

A férfiak testszőrzete a termelt tesztoszteronszinttől függ – no meg van benne némi genetika. Tehát a nagyon szőrős férfiak minden szempontból nagyon férfiasak, hiszen hormonszintjük is magas. Így lehetne akár a férfiasság kirakatba tett szimbóluma is – ha a divat ezt nem módosította volna. Mára a csupasz test lett divatos, és szinte minden szőrzettől megszabadulnak a férfiak. Egyéni ízlés kérdése, hogy kinek hogyan tetszik. Sokaknak az alkar szőrtelenítése is fontos, pedig az még eredeti állapotában is jobb, mint amikor néhány nap múlva elkezd szúrósan kinőni.

Menjünk még lejjebb! Teljesen más területekre evezünk, ha az intim tájék borotválásáról beszélünk. Divat lett, de ízlés kérdése is. Mára divatba jött az orális szex. Sokkal esztétikusabb, és praktikusabb egy fazonigazított, vagy herezacskójánál „megtisztított” férfi orális kielégítése, mint a hagyományosan érintetlen testűé.

Ez azon múlik, hogy a pár hogyan, miképpen egyezett meg ebben az egyéni ízlést tükröző kérdésben. Az intimborotválás rendszeressége ugyanolyan gondosságot kíván, mint a szép szakáll. Nehogy azt higgye valaki, hogy a szakállasok megúsztak minden gondot! Derékon alul is rendszeres odafigyelést és gondozást igényel a dolog. Egyre több férfi hódol ennek az eljárásnak, és egyre több nő elfogadja, vagy elvárja. Pedig hol máshol, ha nem éppen itt jelentkezik a férfiasság.

Teljesen egyéni, hogy egy férfi is borotválja-e a lábát. A hónalj borotválása mindkét nemnél egészségügyi szükségszerűség, nemcsak trendi kérdése.
Egy biztos: aki ennyi gondot fordít a saját testére, az nyilván szereti, tiszteli is azt, és gondos mindenben, ami a testtel összefügg.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1587 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 24. péntek 12:18

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.