Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Segít-e a hüvelyplasztika?

Értékelés:
(0 szavazat)
Egyre többet hallani sztárokról, akik miután szültek, intim plasztikai műtétet végeztettek odalent. Illetve szerelmes házasságban élő nőkről, akik tologatják maguk előtt a „baba-projektet”, és nem csupán a fájdalomtól félnek előre, vagy a pluszkilóktól, és a karrierlehetőségek elvesztésétől.

Van egy titkos aggodalom is: megromlik-e a szülés miatt a szexuális életük? Mivel korábban rémisztő történeteket hallottak harmincas éveikben járó anyákról, akik erre fogják, hogy egy nap lelépett a gyerek(ek) apja egy másik nővel – aki persze hogy nem szült még.

Utánajártunk ezeknek a félelmeknek:
1. kérdés: Igaz-e, hogy a gátmetszés nem csak fáj, de a házasélet is megromlik tőle?
A császármetszések elszaporodásának hátterében lappang olyan rejtett ok is, miszerint a nők azért tartanak a természetes szüléstől, mert féltik a hüvelyüket, ill. házaséletüket. Ennek a félelemnek azonban nincs alapja!
A szövetek kitágulnak ugyan a szüléstől, de hamar vissza is nyerik eredeti formájukat. Rengeteg a tévhit a gátmetszés körül.  Ha nem végezne gátmetszést az orvos, sok esetben berepedne a hüvely fala, szétrepedne a gát, emiatt jóval lassabb, fájdalmasabb lenne a gyógyulás. Ezt az eljárást persze többnyire csak az első szülés után kell alkalmazni, a második-harmadiknál már minden könnyebben megy.

2. kérdés: Mikortól szabad szülés után a szex?
A hüvelyi szülés után a 6-7. hét elteltével a hüvelyhám újra felépül, és a szexuális élet szép lassan olyan lesz, mint volt. Vagyis a szülésre fogni a házasélet megromlását 95%-ban csak kifogás, pontosabban: a férfi–nő között fennálló konfliktus itt tör utat magának, erre fogják, hogy valami elromlott. Vannak azonban esetek, amikor a hegesedési folyamat nem megfelelő, ezen a plasztikai sebész segíthet – ám ez csak alig 5%-nál fordul elő!

3. kérdés: Mikor és kiknek ajánlott a hüvelyplasztika?
Ez a műtét általában az 50-60 éves korú nők számára szükséges . Ebben a korban ugyanis előfordulhat, hogy az izmok meglazulnak. Fiatal nők ritkán érkeznek azzal a kéréssel a rendelőbe, hogy hüvelyplasztikai műtétet szeretnének, mert ettől várnák szexuális életük jobbra fordulását. Az ő szervezetük nagyon hamar regenerálódik, és hacsak nem 6-8 gyermek szülése utáni helyzetről van szó, felesleges plasztikai sebészi beavatkozást kérni.
TOP 5 MÓDSZER a gátizom erősítésére: Kriston-féle intim torna, jóga (pl. a shakti jóga), gésa-torna, tantra gyakorlatok, hagyományos Kegel-gyakorlatok.

4. kérdés: Császármetszés nagy heg nélkül?
Ma már egyes kórházakban, a szülész és a nőgyógyász mellett ott a plasztikai sebész is, aki speciális intrakután módszerrel, szinte láthatatlan, rejtett öltésekkel fejezi be a császármetszést. Ám az, hogy ez a seb, heg valóban láthatatlan lesz-e, az nem csupán az orvostól függ, hanem a szülő nő szervezetétől, a hegesedéstől. Vannak nők, akik ilyen szempontból szerencsések, mások viszont, sajnos nem. Utóbbiaknak javasolt a plasztikai műtét, de ha az első plasztikai műtét után sem történt javulás, akkor a további korrekció teljesen felesleges.

5. kérdés: Természetesen szüljek, vagy inkább a császármetszést válasszam?
Világtrend, hogy egyre többen szülnek császármetszéssel – Hollywoodban ez a divatos, jó néhány külföldi országban pedig már meg sem kell indokolni, ha valaki így dönt. Magyarországon más a helyzet: itt indokolni kell, de egyre többen választják nálunk is valódi orvosi indok nélkül, mert az nem olyan fájdalmas, és nem sérül a nő hüvelye – mondja dr. Almási Kitty, klinikai szakpszichológus. – Az anyai szerephez, a gyermek és az anya igazi kapcsolatához azonban fontos lenne, hogy – amennyiben nincs ok a császármetszésre – a kicsi természetes úton jöjjön világra. Könnyebben kialakul a kötődés anya és gyermeke között, ha a szülés természetes úton történt. A katartikus élmény összeköti őket: az anya kívülről küzd, a gyermek pedig bentről harcol az életéért.
Az élethez szükséges megküzdő mechanizmusokat gyorsabban sajátítják el a természetes úton világra jött gyermekek. Mindenesetre látszik valamiféle összefüggés: a szorongásos, hangulati hullámzásos gyermekek– esetében valamivel többen vannak, akik nem természetes úton jöttek a világra.

6. kérdés: Megmentheti-e a megromlott házastársi kapcsolatot a születendő gyermek?
Az esetek jó részében ezzel a taktikával a nők csak időt nyernek. Az biztos, hogy egyetlen házasságot sem menthet meg egy gyermek. Sajnos, a nők gyakran hitetik el magukkal, hogy igen, és ezzel megtarthatják a férfit – mondja dr. Almásy Kitty. – Általában csak ideig-óráig, a kicsi 2-3 éves koráig tarthatják a családban a férfit, aki előbb-utóbb elkezdi, újrakezdi a párhuzamos kapcsolatot, szeretőt tart, még rosszabb esetben, egy másik nőben megtalálja a szerelmet is. A szülés után a nők egy része ráadásul nem vágyik szexre: a testük átáll a gyermekre, prioritást nyer az anyaság. Azokban a házasságokban, ahol a gyermek azzal a feladattal jön a világra, hogy tegye rendbe a szülei házasságát, a szülés után általában már elmarad a szexuális kapcsolat.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 3246 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 23. csütörtök 08:40

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.