Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Erotikus hangulatban

Értékelés:
(0 szavazat)
Meglehetősen hosszú szünetek a szexben. Előfordul ilyen más párok esetében is, a sokéves együttélés során. Igen ám, de egy-egy jelentős pauza után hogyan hangolódhat ismét egymásra két ember? Ehhez adunk útmutatást cikkünkben. Ne várjanak tovább, hozzák vissza életükbe az erotikus hangulatot!


„Mit szólnál hozzá…?” „Kívánlak…!” „Mikor is volt utoljára…?” – kedves, burkolt utalások két ember között arra, hogy van még valami, ami élvezetet okoz(na). Akkor is, ha már régen nem történt meg.
A legtöbb pár életében természetes, hogy vannak olyan periódusok, amikor a szexuális kedv, a vágy alábbhagyni látszik. Nemcsak egy gyermek születését követően, hanem akkor is, amikor a családi életben minden rendben van. Ilyenkor is előfordulhat újra és újra, hogy a szex hirtelen eltűnik a napirendről. Mindig akad fontosabb tennivaló annál, hogy együtt bújjanak az ágyba. Amikor pedig este holtfáradtan egymás mellé dőlnek, kinek is jut eszébe a szex?

Ne várjunk a másikra!
A szex egyszer csak önmagától visszatér? Meddig kell erre várni? Míg a gyerek végre átalussza az éjszakát, míg végre egyedül utazik el nyári táborozásra, míg egyszer elköltözik otthonról? A különösen hosszú szüneteket követően bizony eltart egy darabig, míg a két ember ismét egymásra hangolódik. Hiszen végre ki kellene már aludniuk magukat, meg kellene még javítani az elromlott játékot, el kell még készíteni a kicsinek a sárgarépapépet.
Tulajdonképpen minden párkapcsolatban élő ember tudja a lelke mélyén: nincs olyan sporttevékenység, olyan munkahelyi tennivaló, olyan pénzügyi lehetőség, mely a testi szerelemmel konkurálhatna. A szex a lélek és a test balzsama. Az önérzetünk mozgatója. A másiknak tett szerelmi vallomás, az asszonyok számára azt is jelenti, hogy ők nemcsak anyák, hanem szenvedélyes, érzelmes és kívánatos nők is.
Ez idáig rendben is lenne. De mi történik akkor, ha két ember már hosszabb ideje nem volt együtt? Hogyan találhatják meg újra azt a pontot, ahol minden elkezdődik? Hogyan kerülhetnek ismét a megfelelő hangulatba?
Egy biztos: sohase várjunk a másikra a jól ismert jelszó szerint: „Majdcsak kezdeményez ő, ha akar valamit!” Tehát, mindig jobb, ha mindenki maga teszi meg az első lépést, s a másikat egyszerűen elcsábítja, meghódítja, s ezáltal a szeretet és szerelem ismét színessé, szórakoztatóvá, újszerűvé válik.

Szunnyadó lehetőségek
Az erotika a fejben kezdődik. Ez azt jelenti, hogy először itt kell rendet rakni! Az anyai érzések és a felelősségérzet túlsúlya elnyomja azt a fajta önbizalmat, hogy emellett még erotikusak is lehetünk. Ennek nem szabad így lennie! A nők attól még, hogy anyák, ne veszítsék el nemi vonzerejüket, sőt ellenkezőleg, örüljenek újfajta kihívásokkal teli nőiességüknek!
Örvendetes módon a legtöbb asszony, akikből időközben anya lett, annakidején elegendő erotikus tapasztalatot gyűjtött. Lelkük mélyén pontosan tudják, hogy miben rejlik vonzerejük, s azzal is tisztában vannak, hogyan „vethetik be”azt. Ezért jót tesz, ha visszaemlékeznek arra, hogyan is volt ez akkoriban.
( Hogyan is érezték magukat mint szeretők?
( Hogyan is öltözködtek? Félre a kifakult pólóval, a kinyúlt melegítőnadrággal!
( Hogyan sminkelték magukat, hogy a másik számára is vonzó legyen?
( Milyen frizurát viseltek? Le az egyszerűen összegumizott lófarokkal!
( Miről is beszélgettek? A „Még ki kell takarítanom a gyerekszobát!” – biztos nem volt téma!
FIGYELEM! A régi lehetőségek mindenkiben ott szunnyadnak. Aki szexisen érzi magát, megfelelő önbizalommal megragadhatja a kezdeményezést, s aki erre képes, annak már gyerekjáték a többi!

Sikamlós olvasnivalók
A szexre történő ráhangolódáshoz a nőknek erotikus fantáziájuk széles repertoárja áll rendelkezésre. Próbáljunk csak meg visszaemlékezni a fiatalabb évekre! Az sem bűn, ha a világirodalom erotikus műveit hívjuk segítségül. Ajánlható például. Anais Nintől a „Vénusz Deltája”, Marguerite Duras-tól a „Szerető”, Almudena Grandes-től a „Lulu”. Léteznek nagyon jó szakkönyvek is, mint például a 70-es évek klasszikusai közül Nancy Fridaytól az „Asszonyok szexuális fantáziája”.
Minden engedélyezett, ami örömet okoz két embernek. Teremtsünk hát egymás számára élvezetes pillanatokat, elfeledkezve az idő múlásáról, fokozatosan ráhangolódva partnerünkre! A szex olyan, mint a biciklizés, mint a keringőzés: aki egyszer megtanulta, megtapasztalta, egy életen át sem felejti el.
Ettől függetlenül azonban hajlamosak vagyunk könnyen túlsiklani azon, hogy  mennyi örömet is tartogat számunkra.

Emlékezzünk!
Emlékszel még? Minden párnak vannak erotikus emlékei! Ezek aprólékos felidézése önmagában is izgató. Ami úgy tűnt, hogy örökre az emlékezés homályába veszett, ismét visszatérhet, és a szó szoros értelmében, kézzelfogható közelségbe kerülhet!

Karnyújtásnyira tőlünk
Az együttlétet megelőzően már a gondolat is izgató lehet. Próbáljunk meg apró részleteket, érzelmeket vizualizálni, elképzelni. Ahogy például társunk átfogja derekunkat, gyengéden simogat, keze kezünkhöz ér, hajunkba beletúr, ahogy egyre jobban ráhangolódunk a másikra a teljes együttlétig, majd az azt követő bizsergő, jóleső melegségig.
TIPP: Ha gyermekünk már elaludt, felejtkezzünk el a neki nemrég mondott esti meséről, és legyünk újra felnőttek, egymás szeretői!
A kicsi megszületését követően is számtalan alkalom adódik, hogy az anyuka rokonszenves férfiakat ismerjen meg, s később is találkozzon velük bizonyos élethelyzetekben. Ilyen lehet a zöldséges, akinél a babakocsit tolva délelőttönként bevásárol, a gyermekorvos, a kolléga. Rajtuk nyugodtan kipróbálhatja női vonzerejét. Vizsgálja hát meg bátran, milyen kisugárzása van más férfiakra, majd azt követően arra, aki otthon várja!
Milyen szemmel nézi tulajdonképpen a partnerét? Mint kötelességtudó házastársat, mint gyermekükről gondoskodó apát? Ez így rendben is lenne, azonban ez még nem igazán ad erotikus töltést egy kapcsolatnak! Ő ugyanis elsősorban férfi, telve lendülettel, szenvedéllyel, erővel! Amit Ön annak idején izgatónak talált benne – hangját, kezét, formás hátsóját, mozgását – még mindig ott van! Csak egy karnyújtásnyira!

Kovács Rita

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 965 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 22. szerda 07:39

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.