Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 21., vasárnap van. Boldog névnapot Ágnes nevű olvasóinknak! Holnap Vince és Artúr napja lesz.

A cyberszex örömei - Lélektani elemzés

Értékelés:
(0 szavazat)
Már elég régóta foglalkozom a témával, de nem merültem el különösen benne, hiszen ez a műfaj nem elsősorban az én korosztályomat jellemzi – gondoltam –, de végül is sok fiatalodni szándékozó csatlakozott ehhez a formához. Mi más dolga lenne egy szex elemzőnek, mint elemezni a cyberszex okozta örömöket és hatásokat? De gyakorlati tapasztalat nélkül ez teljesen lehetetlen. Hát, belevágtam!

Névtelenség, ismeretlenség
Elsőre nagyon tetszetős a lehetőség, hogy a neten ingyenes ismerkedési fórum működik. Hihetetlen a bejelentkezők létszáma (több tízezer egy-egy fórumon), s a névtelenség mögé elbújva bátran ismerkedhetnek. Mindenki azt ír magáról, amit akar, hiszen ellenőrizhetetlen. Feltűnően sok házas viszont bevallja magáról ezt az állapotot, gondolom azért, hogy esetleges éles kapcsolat esetén legalább ez ügyben ne kelljen magyarázkodnia. Magam is hajlottam volna arra, hogy higgyek a feltett adatoknak, de a fiam rafinált rendszergazda lévén felvilágosított, hogy csínján kell bánni a dolgokkal, mert nagy átverések, szivatások is történnek.

Érzésvilág a válaszok fogadásakor
Sok múlik azon, hogy milyen a fogadó fél. Ha megtalálták a megfelelő mértéket, ha a fantáziájuk viszonylag egy irányban halad, ha a nyelvezetet is sikerült megfelelőképpen kiválasztani, akkor félelmetesen hiteles lesz a párbeszéd, s a testi-lelki hatás. Sokszor a neten az élő ismerkedésekben lezajló formák szerint heteket tudnak megspórolni, annyira őszintén és szókimondón képesek lázba hozni egymást. Akinek jó a stílusérzéke, kiderül a válaszokból. Valószínűleg az életben is érzékenyen reagál a gesztusokra, szavakra: a figyelmességnek ez is speciális formája. Valamely finomkodó stílusra drasztikus választ megfogalmazni pl. műveletlenségre utal. Egészen biztos, hogy a kíváncsiság (olykor a vágy) felkeltésére a neten cserélt információk nagyszerűen megfelelnek. A hosszabb levelek jó lehetőséget adnak ehhez, a chatelés már kicsit más, ott a távirati stílusra törekszenek, nagyobb teret kap a rövidítés, a stílustalanság. 
Sokan annyira képesek elmerülni ebben a maguk alkotta fantázia- (azaz mese-) világban, hogy a valóságtól egyre jobban eltávolodnak, s ebben a másik dimenzióban élik ki teljesen valós hús-vér vágyaikat is. Ez pedig már komoly szexológiai probléma, azaz cyberszex-függőség. Eszembe jut a világhírű író, Stephen King esete, akiről kiderült, hogy valójában nagyon is szorongó, félős, visszahúzódó ember, aki úgymond terápiás célzattal így írta ki magából a félelmeit. (Közben szinte megbolondítva ezzel a családját, mert át is élte azokat!) De miután megszületett a mű, megbékélt, és lenyugodott. Valószínűleg valami hasonló történik a cyberszexet kedvelőkkel is. Kiírják magukból a vágyaikat, felcsigázzák magukat, átélik, majd ehhez képest az élet már kevésbé érdekes, lehiggadnak, vagy közömbössé válnak. Így jobb lesz a fantázia a valóságnál. Találkozás élőben Nem gondolnám, hogy jó néhány levélváltás és net-előjáték után gondtalan lenne a valós találkozás! Ugyanis az élő siker még nagyon sok mindenen múlik, többek között: a megjelenésen, a tekinteteken, a megfejthetetlen kisugárzáson, az illaton… Ezt nem képes pótolni a net. Hál’ istennek! Maradjon valami az élő varázsból!

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1746 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 02. csütörtök 09:47
Tovább a kategóriában: A csók és a csókolózás »

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.