Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Átvert felek

Értékelés:
(0 szavazat)
Sokadjára élem meg sajnos, hogy a megcsalt feleség szerepét kell megélnem. Első, majd második férjemmel is át kellett élnem ezt, és a barátnőim is hasonlóan jártak. 
Hozzáfűzöm, a hölgyek sem mindig ártatlanok. Ez most már törvényszerű? Kiment a divatból a hűség? Egyformán vadászok lettek a férfiak és a nők is? – kérdezi egy középkorú hölgy.

Manapság nem nagyon divatos dolog tisztességesnek, becsületesnek lenni. A legtöbb ember kisebb-nagyobb csibészséget elkövet az életében, és még bűnnek sem tekinti, álmatlan éjszakái sincsenek tőle. Szinte mindenki bliccelt már a buszon, vagy svindlizik valamennyit az adójával: a nagyhalak milliárdokat, milliókat és rezzenéstelen arccal, a kisebbek csak néhány tíz- vagy százezer forintot, de általában ők buknak le.

A fegyelmezetlenség, szinte sportszerűen átverési készség átlopódzott a magánélet szféráiba is. A (múlt) század első felében egy házasságtörő legalább hallgatott a csalásáról. Ma meg a világ legtermészetesebb módján beszélnek, nyilatkoznak az emberek arról, hogy törvényes – vagy nem törvényes – kapcsolatukban hogyan, hányszor és kivel léptek félre, miképpen csapták be társukat, csalták meg szerelmüket, aki persze akkorra már talán nem volt szerelemnek nevezhető.Szerelem, szerelem

A szerelem nagy lángon ég, fájdalmat okoz, kínszenvedéseket hoz, mégis boldogító érzés. A legtöbb ember szeret szerelmesnek lenni. Csakhogy a szerelemnek csak ezt a lángoló részét, szakaszát szeretik, holott az igazi szerelem nem csak ebből áll. A szerelmesek természetesnek tartják az egymás iránti hűséget. Elvárják önmaguktól, és partnerüktől egyaránt. Sértve éreznék magukat, ha társukról kiderülne, hogy mással hetyeg. De ahogy gyengül a lángolás, egyre inkább takarékra kerül a nagy érzelem, annál inkább engedményeket tesznek maguknak. Persze először csak maguknak!

A csalók…

… mindig kellőképpen meg tudják magyarázni tettüket. A párkapcsolatokban is így van. Az először lazító mindig elfogadhatóan meg tudná magyarázni a másiknak, hogy – szerinte – miért jogos az ő kíváncsisága, sőt, neki miért jár az élettől az a kis többlet, ami az öröméhez kell. A csalás egy alapvetően becsületes embernél azért némi lelkiismeret-furdalással jár. De ha az egyik fél kellően meg tudja magyarázni önmagának és a környezetének, hogy nála miért jogos a félrelépés, akkor talán még ettől az önkritikától is mentesíteni tudja magát.

Egy össztársadalmi értékrend köszön vissza a magánéleti kultúrában. Igen, sajnos manapság mindenkinek van ilyen típusú vadászengedélye. Szigorítani kellene rajta kicsit, s elérni, hogy a becsület, a hűség, a monogámia legyen érték!

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1597 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 08. szerda 15:30

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.