Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 18., vasárnap van. Boldog névnapot Bernadett nevű olvasóinknak! Holnap Zsuzsanna napja lesz.

A varjú olyan okos, mint egy 7 éves gyerek

Értékelés:
(0 szavazat)

A varjak olyan intelligensek, mint a hétéves gyerekek – állítják új-zélandi tudósok. Intelligenciájuk egyik megnyilvánulása, hogy képesek eszközöket használni, például döfködéshez botokat vagy horgonyokat, amikkel lárvákhoz jutnak. Az eredmények a nyílt forrású PLOS ONE szaklapban jelentek meg.


 kutatók hat, új-kaledónia-i vadon élő varjúval kísérleteztek, hogy megértsék az okokat és a hatásokat.  A feladatok mind annak a mesének a variációi voltak, amelyben a szomjas varjú kavicsokat dobál, hogy ezzel emelje a víz szintjét.

A kutatók szerint a hollók a valóságban is sikeresen oldották meg a feladatot: könnyű helyett nehéz tárgyakat választottak, üreges helyett szilárdakat. „A madarak megértik a térfogat fogalmát, amire a gyerekek körülbelül öt-hét éves korban képesek” – mondja Sarah Jelbert, az új-zélandi University of Auckland kutatója.


Forrás: www.index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 725 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.