Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

A fagy életeket veszélyeztet Amerikában

Értékelés:
(0 szavazat)

Életveszélyes, két évtizede nem látott hideggel köszöntött be a hétfő az Egyesült Államok középső és keleti vidékein. A fagy miatt iskolákat és üzleteket zártak be, és repülőjáratok ezreit törölték. A mínusz 18 fokos vagy annál is dermesztőbb hideg ráadásul Kanadától a Mexikói-öbölig leállással fenyegeti az olajkitermelést.

Montana, Észak- és Dél-Dakota, Minnesota, Iowa, Wisconsin, Michigan és Nebraska államban 11-22 fokkal mérnek kevesebbet az ilyenkor megszokott hőmérsékletnél. A lehűlés elérte Texast és Florida központi területeit is, írja az mti.

 

A fagyok miatt akadozik a gabona- és az élőállat-szállítás, több államban veszélybe került az őszi vetés is. Illinois-ban, Indianában és Ohióban több húsfeldolgozó és csomagolóüzem leállt. A hideg miatt január 2. óta 4-5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Részletek, vázlatpontokban.


- Az ohiói Clevelandben, ahol nappal mínusz 14 fokot mértek és éjszakára mínusz 22 fokot jósoltak, megteltek a hajléktalanszállások, ezért tartalék épületeket kellett megnyitni a rászorulók előtt.
- Észak-Dakota és Wisconsin egyes területein hétfőn mínusz 51 fokot mértek.
- A Nagy Tavak vidékén a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot. A rendkívüli hideg súlyos fagyásokat okozhat és néhány percen belül akár a szervezet kihűlését is előidézheti.
- Minneapolisban és Észak-Dakota egyes területein rendkívüli vészhelyzetet hirdettek ki. Indianapolisban "vörös" figyelmeztetést adtak ki, amire 1978 óta nem volt példa.
- Az északkeleti partvidéken, ahol hétfőn felmelegedés volt tapasztalható, az előrejelzések szerint keddre akár 33 fokot is eshet a hőmérséklet. New Yorkban, ahol 10 fok volt, kedden mínusz 22 fokos fagy is lehetséges, Washingtonban pedig, ahol hétfőn gyakorlatilag az egész múlt heti hótakaró maradványai is elolvadtak, mínusz 9 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfő estig az Egyesült Államokban országszerte 3400 repülőjáratot töröltek, ezek több mint felét Chicagóban. A JetBlue fapados légitársaság közölte, hogy a torlódások miatt kedd délutánig nem indít több repülőgépet a New York környéki három nagy repülőtérre és Bostonba. Az intézkedés csaknem 700 le- és felszállást érint. Lambert és St. Louis repülőterén 400 járat esett ki a napi menetrendből.


Forrás: www.index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 527 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. január 07. kedd 08:43

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.