Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 18., vasárnap van. Boldog névnapot Bernadett nevű olvasóinknak! Holnap Zsuzsanna napja lesz.

A legjobb karácsonyi vásár Bécsben

Értékelés:
(0 szavazat)

Az általunk megkérdezettek szerint Spittelberg a legjobb. Sokan szavaztak még a Mária Terézia téren lévőre, és persze, a Városháza tér sem maradhatott ki a felsorolásból, de utóbbinál a legtöbben megjegyezték: bár a tér valóban gyönyörűen van feldíszítve, az árusok portékája viszont nagyon bóvli. Sajnos teljesen igazuk volt.

Minden vásárban kóstoltunk forralt bort, gyerekpuncsot és különböző ételeket. Volt, ahol majdnem kidobtuk a taccsot, de ezt leszámítva pozitív élményeink vannak. Szerencsére.


Wiener Christkindlmarkt - Rathausplatz

Idén is gyönyörűen díszítették fel a fákat; világító szívek, állatfigurák és ajándékdobozok lógnak róluk, és fura, de mégsem giccsesek. A faházakban kapható vásárfiáról sajnos ez már nem mondható el: bóvlibbnál bóvlibb karácsonyfadíszek, füstölőtartók, üvegfigurák, mézeskalácsok, bögrék és még sok minden, ami nem maradhat ki a kommersz karácsonyi készletből. Persze, az elmúlt pár évben ezt már megszokhattuk, ezért annyira nem csapott arcon minket a kínálat. Inkább már unalmas, mintsem kedvszegő.


Feltérképeztük az étel-ital szekciókat is. Túl sok jót nem tapasztaltunk: a kinderpunsch például annyira el volt fűszerezve, hogy egyikünk kolbászszagúnak vélte, míg másikunk csak simán szappanra asszociált a kóstolásakor. Tele volt szegfűszeggel és fahéjjal; csípett is, miközben túl édes is volt, szóval, gyomorforgató élményt jelentett, komolyan. Semmi esetre se próbálja ki, és a gyerekét se sokkolja vele, legalábbis ott, ahol mi pórul jártunk: a templomhoz közel eső részen, az első étel-ital bodegában kóstoltuk (a galériában van róla fotó is). A forralt borral különösebb gond nem volt, leszámítva, hogy ez is borzasztóan édesre sikerült. Kajában még mindig a würst a menő, abból is a sajtos (ebben az egyben nem lehet csalódni: konzekvensen azt az ízélményt adja vissza, amit várunk tőle), de rengeteg édesség is van, na meg olajban tocsogó tócsni. Nézze meg a fotókat a galériában!

 


Mariahilfer straße

A Mariahilfer Straße Bécs egyik leghosszabb és legismertebb bevásárlóútja. A karácsonyi időszak alatt teljesen lezárják a forgalom elől, így csak gyalogosan lehet végigjárni. Mi legalább negyed órát bolyongtunk az autóval, mire találtunk egy parkolóházat, ahol lerakhattuk a kocsit, mert természetesen esélytelen parkolóhelyre bukkanni. Ha nincs a kisujjában egy „ünnepi” Bécs-térkép, akkor a GPS sem segít, hogy a lezárt utcákat is betervezve szépen és akadálytalanul repítse el a célpontig. Szóval ha ön sem egy „mit fahrer”, parkoláshoz kerülje el a Mariahilfer Straßét és egyenesen a Múzeumi negyed (MuseumsQuartier, MQ) felé vegye az irányt, ahol van egy hatalmas parkolóház. Óránként három eurót (906 forintot) kell kiperkálni, de legalább közel van a vásár, és biztonságban tudhatja a kocsit. A jegyet semmiképpen se hagyja az autóban, mert csak azzal tud majd bejutni a parkolóházba a kirándulás végén!

De a vásár: ez egy egészen aprócska kis tér – pár árussal. Nagyon családias hangulata van, nincsen akkora tömeg, és szerencsére a silány kajától is megkímélik az arra járót. Nem olcsóbb, mint a többi, de itt láttunk először többféle forralt bort, puncsot és a kulináris felhozatal is abszolút különbözött a megszokottól. Az árakat és a kajákat is megnézheti a galériában. Ha vásárlással is egybekötné a vásározást, ezt ajánljuk, mert a Mariahilfer Straße tele van jobbnál jobb üzletekkel, egyszóval a shoppingolás után mehet is forralt borozni. Egy dolgot azonban ne felejtsen el: szombaton délután 6-kor zárnak a boltok, és vasárnap nincsenek nyitva.


Spittelberg karácsonyi vásár

Ha ebbe a vásárba készül, akkor is a Múzeumi negyedben parkoljon, hiszen ez a legközelebb eső parkolóház. Persze, ha van idege helyben körözni addig, amíg felszabadul egy utcai parkolóhely, hajrá! Nekünk nem volt.

Ez az a vásár, amit mindenkinek látnia kell, ha bécsi kiruccanást tervez az ünnepek alatt. Ez már abban is eltér a többitől, hogy nem egy téren van, hanem egy kis szűk, kacskaringós utcán lehet bolyongani az árusok rengetegében. Itt sem kommersz cuccokkal bombázzák az embert: leginkább kézműves dolgokat lehet kapni, de azokból is az ötletesebbeket, színesebbeket. Nekünk nagyon tetszett. Bírtuk az ételeket is, nem láttunk cukortól roskadozó édességeket (a fánkon kívül), viszont kóstoltuk a Raclette brotot (fotó a galériában!!), ami ugyan rohadt drága – egy szeletke szendvicsért 4,5 eurót kérnek el (1400 forint) –, de elképesztően finom. A hamburger szintén ehető, a húskenyér látványa azonban elriasztotta lelkes csapatunkat, senki sem merte megkóstolni (ha ön esetleg már megtette, ossza meg velünk a tapasztalatait a Facebook-oldalunkon!). Vannak finom sonkák és sajtok, természetesen őstermelőktől (legalábbis ezt mondták magukról). Klikkeljen a fotóra, ha kíváncsi a legjobb vásárra!


Karácsonyi falu a Mária Terézia téren -  Maria-Theresien-Platz

Közvetlenül a Múzeumi negyeddel szemben, a Mária Terézia téren található ez a karácsonyi falu. Mivel az előbb említett két vásár nagyon közel van ehhez, ha van ideje, ezt is nézze meg. Itt leginkább ajándékokat tud beszerezni (találni egészen hasznos dolgokat is a porfogók között), miközben kívülről nézegetheti a Kunsthistorisches Museumot (Művészettörténeti Múzeum), vagy a Naturhistorisches Museumot (Természettudományi Múzeum) és persze a tér közepén lévő húsz méteres Mária Terézia-szobrot is megcsodálhatja. A legjobb, amit itt kóstoltunk, a sült gesztenye volt, abból azonnal be is vágtunk 4 zacskónyit (1 zacskó 2,5 euró, 755 forint). Az ételkínálat hasonló mint a spittelbergin, úgyhogy azt kihagytuk, de kóstoltunk különleges puncsokat – a kedvencünk a málnás és a sárgabarackos volt, ön se hagyja ki!

 

Forrás: www.divany.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 666 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. december 04. szerda 12:40

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.