Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 25., vasárnap van. Boldog névnapot Géza nevű olvasóinknak! Holnap Edina napja lesz.

Megérkezett az óriásvihar Nagy-Britanniába

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagy-Britannia nagy részén leállt a vasút hétfő reggel a hétvégén beharangozott óriásvihar érkezése miatt. Az ország délnyugati részében hétezer háztartás maradt áram nélkül. A londoni Heathrow repülőtéren eddig hatvan járatot töröltek – írja a BBC.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a szél sebessége elérte az óránkénti 148 kilométert. Angliában és Walesben összesen 146 helyen adtak ki riasztást, ezek közül 18 újabb figyelmeztetés Délnyugat-Angliát érinti, az országnak ebben a részében több vonat utazási sebességét is 50 mérföldre (körülbelül 80 km/h) korlátozták.

Habár a vihar vasárnap hivatalosan még meg sem érkezett, máris elvitte első áldozatát: egy 14 éves fiút Sussexnél sodort el az ár vasárnap délután, de a jelek szerint már nincs sok esély rá, hogy élve megtalálják, a BBC információi szerint a parti őrség később dönt róla, hogy folytassák-e a keresést.

A brit meteorológia azért nem vár olyan mértékű pusztítást, amilyent a múlt század legnagyobb nagy-britanniai hurrikánja okozott. Az azóta is csak Nagy Viharnak nevezett természeti csapás 1987. október 16-ának hajnalán tört be Nagy-Britanniába az Atlanti-óceánról, 180-200 kilométeres széllökésekkel. 18-an meghaltak, 15 millió fa kidőlt, és több százezer ház tetejét szakította le az orkán. Az 1987-es időjárási katasztrófa – amelyhez mérhető 1703 óta nem sújtotta Angliát – egymilliárd font (mai árfolyamon több mint 340 milliárd forint) kárt okozott. Egyes térségekben, amelyeket azelőtt sűrű erdőségek borítottak, azóta is széles tisztások jelzik a pusztítást.

A vihart persze nem mindenki veszi halálosan komolyan, a Buzzfeeden megjelent fotógaléria szerzőjének például már valószínűleg elege van a vihart övező hisztériából.

 

Forrás: www.index.hu

Fotó: Leon Neal

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 724 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.