Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Magyaroktól reszket a londoni fogorvos

Értékelés:
(0 szavazat)

Állkapocs-háborút robbantanak ki a magyar fogorvosok – ezzel a címmel közölt cikket a brit Daily Star. „Először a lengyel kőművesek, most a magyar fogorvosok telepednek le Nagy-Britanniában” – összegzi mondandóját Simon Lennon szerző.

 

A cikk egy nagy brit üzletkört kiépítő magyar fogászat nemrég megnyílt londoni kirendeltségét mutatja be. Az üzlet eredetileg heti egy-egy napot üzemelt, de nagyon hamar olyan népszerű lett, hogy ma már teljes munkaidőben fogadja a pácienseket.

Egy félórás vizit 17,5 fontba (azaz nagyjából 6000 forintba) kerül, ami messze alacsonyabb a londoni magánklinikák megszokott árainál.

Simon Purchall, a klinika képviselője elmondta: a kereslet példátlanul nagy, a pácienseket pedig ugyanazok a fogorvosok kezelik, akiket már Budapesten megismerhettek az elmúlt években.

Purchall tervei között szerepel egy rendelőhálózat felállítása, mint elmondta: „A verseny egészséges dolog a piacon. Sok brit fogorvos azt hiszi, Svájcban van, legalábbis az áraik alapján.″

A cég tíz éve szállít Budapestre pácienseket különböző kezelésekre, de ügyfeleik régóta jelezték, hogy kényelmesebb lenne, ha egy angliai rendelőbe is mehetnének utókezelésekre, éves kivizsgálásra.

Az árakat úgy tudják a brit pénztárcákhoz mérten alacsonyan tartani, hogy minden dolgozójuk magyar: a fogorvosoktól kezdve az asszisztenseken át egészen a recepciósokig mindenki magyar. Az ő fizetésükön tudja megspróolni a cég azt a pénzt, amivel a versenytársak alá tud ígérni.

A fogbeültetés például 850 fontba, azaz 290 000 forintba kerül. Ez 500 fonttal, átszámolva 170 000 forinttal olcsóbb, mint a londoni átlagár. A fogszabályzók költsége pedig gyakorlatilag fele a megszokott brit árnak, derül ki a cikkből.

 

Forrás: www.index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 584 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 12. hétfő 09:06

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.