Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 25., vasárnap van. Boldog névnapot Géza nevű olvasóinknak! Holnap Edina napja lesz.

Kezdődik a megaparty

Értékelés:
(0 szavazat)

Ma a mínusz egyedik nappal elrajtol a hazai fesztiválszezon legnagyobb eseménye, a Sziget Fesztivál. Látogató rekordra nem számít az idén Gerendai Károly, az esemény főszervezője, de a tavalyi 379 ezres számot elérhetik. A különleges élményt ígérő fesztiválra 3,3 milliárd forintot költenek.

 

Ma, a Cipő-emlékkoncerttel indul az idei Sziget Fesztivál, amelynek zenei programjából a Blur, a Nick Cave & The Bad Seeds, a Biffy Clyro, az Editors, Mika, a Franz Ferdinand, valamint a záróshow-t tartó David Guetta koncertje emelkedik ki. Az augusztus 12-ig tartó eseményen több mint húsz színpadon csaknem háromszáz - ebből 150 külföldi - előadó lép fel az óbudai Hajógyári-szigeten – írja az MTI.

Gerendai Károly még korábban beszélt arról, hogy idény mintegy egymillió eurót (mintegy 300 millió forintot) költenek a fejlesztésekre, a látványvilágra. Vasárnap, a Sziget Fesztivál helyszínének bejárásán hangsúlyozta: a nagy fesztiválok akkor tudnak igazán előrelépni, ha megjelenésükben, látványvilágukban karakteresen meg tudják magukat különböztetni vetélytársaiktól. A Szigeten az idén lesz például lufireptetés, szélforgó, strandlabda és festékpatronos color party a nagyszínpad előtt, az augusztus 11-i End Show részekként pedig lézershow, vetítés és tűzijáték is. A diszkóerdőben a nagyszínpad közelében este fénygömbökkel és stroboszkópokkal világítanak.

Az idei újdonságok közé tartozik, hogy a nagyszínpad után a második legnagyobb helyszínnek számító A38 sátor területe már 5000 négyzetméteres lesz, 15 ezer fős befogadóképessége lekörözi a Papp László Budapest Sportarénát is. A hazai zenekarok kiemelt fellépő helyszínének, a magyar zenei sátornak a külsejét a magyar népmesékből ismert galambfigurát felhasználó installáció fogja szépíteni.

Az óriáskerék szintén nagyobb lesz, mint a tavalyi, ezúttal 65 méter magas. Az elmúlt néhány héten az Erzsébet téren bemutatott és a nagyszínpaddal szemben álló Sziget Eye jelenleg Európa legnagyobb utaztatható kereke. Ismét lesz Luminárium, látványos Colosseum, Hello Wood összművészeti helyszín, óriáshinta, unikornis, 6 méter magas tojás és nemzetközi űrkiképző bázis. A Hungarikum Falu programja idén a mesék témája körül kalandozik.

A Sziget Beachen kavicsos strand, napozóágyak, fotelek, pálmafák várják az ellazulni vágyókat, lesz egy zenés-táncos rész is. Megmártózni lehet a Dunában, fürödni viszont nem, erre vízimentők és rendőrök fognak figyelni a fesztivál ideje alatt.

A szervezők felkészültek a várható hatalmas hőségre. A közösségi tereket, így a nagyszínpad és a világzenei helyszín területét, valamint a nagyobb zárt helyeket párahűtéssel teszik elviselhetővé. Lesznek párakapuk, emellett folyamatosan locsolni fogják az idei nevén Fesztiválköztársaság útjait. Külön romkocsmanegyedet létesítettek a főváros legizgalmasabb szórakozóhelyeinek részvételével.

Az idei Sziget Fesztivál zenei kínálata egyes vélemények szerint nem annyira erős, talán ez is szerepet játszik abban, hogy miközben a VOLT és a Balaton Sound csúcsokat döntött a látogatók számát tekintve, Gerendai Károly az idén jó esetben is a tavalyi 379 ezres látogatószám megismétlésére számít. A Volt fesztiválra 800 milliót, a Soundra 1,1 milliárd forintot költöttek a szervezők. Ahhoz hogy a Sziget rentábilis legyen, nagyjából 380 ezer látogató kellene.

Csak a Volt fesztiválon a PayPass (péj passz) tranzakciók részaránya 150 százalékkal emelkedett a tavalyi rendezvényhez képest, de a többi nagy nyári fesztiválon is jelentős növekedést regisztráltak.

Bár 2012-höz képest van némi elmaradás az elővételes jegyeladásokban, a várhatóan kedvező időjárás segítségével elérhető a cél. Külföldről évek óta Hollandiából érkeznek a legtöbben a Szigetre, több mint tízezren, nekik külön kempinget is elkerítettek. Mögöttük a franciák, a britek, az olaszok és a németek következnek, nagyjából egyformán néhány ezren. A heti bérleteknek most már 85 százalékát a külföldiek veszik meg.

Az idei Sziget Fesztivál büdzséje 3,3 milliárd forint. A szervezők Facebookon feltett kérdésekre válaszolva jelezték, hogy az idén számos felkért együttes mondta le a szereplést. Ezen a helyzeten esetleg az időpont megváltoztatásával segítenének a jövőben.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál főszervezője a Marketing&Media magazinnak nyilatkozva korábban elmondta, hogy elképzelhető, hogy jövőre már fesztivált indítanak az ukrán fővárosban is. Az idén ősszel újabb kihívás elé néznek: Bécsben is tervezik megrendezni a Fridge fesztivált, de például ők szervezik a törökországi Rock n’ Coke fesztivál programjait is.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 637 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 05. hétfő 15:07

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.