Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Szuperhétvége lesz a Balatonon

Értékelés:
(0 szavazat)

Nem véletlenül találtuk ki erre a hétvégére az amerikaiak által oly kedvelt szuper-előtagot. Ugyanis most tényleg minden klappolni fog ahhoz, hogy a Balaton-part legdurvább hétvégéje következzen. Íme a kulcsfaktorok:

 

- döglesztő meleg lesz, árnyékban akár 38 fok is lehet majd, felhőt elvétve látunk, szelet elvétve érzünk.
- már most fullon vannak a balatoni szállások, dübörög a főszezon.
- rengeteg program lesz megint a tóparton.
- mindezek miatt indiai zsúfoltságú vonatokra, valamint beálló M7-esre és 7-es főútra kell számítani (péntek-szombaton lefelé, vasárnap felfelé).

 

 

 

Vörös riadó, extrém UV

Szombaton tehát nem várható nagy változás az időjárásban, hétágra fog sütni a nap, néha egy-egy kósza felhő átbotorkál az égen, de nagyon meleg lesz, 35 fok minimum, de akár a 38-at is elérheti. Jelenleg másodfokú hőségriasztás van érvényben, de szombattól a Balatonnál a legsúlyosabb, harmadfokú, vörös riadó lép életbe (azaz a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat). Extrém UV-sugárzás várható, semmiképp se napozzunk a legforróbb kora délutáni órákban. Vasárnap egy-két fokot ugyan enyhülhet a kánikula, de még mindig derült, napos, forró nap elé nézünk, akár 37 fokkal, és magas UV-vel.

 

Teltház a szállókon

"Örömteli a telítettség, dübörög a Balaton" – mondta a Velvetnek Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének balatoni régióvezetője. Szerinte a négycsillagos hotelekben már most olyan teltház van, hogy csak szobalemondás esetén van esély foglalásra, de az alsóbb kategóriák is tele vannak. "Sokan kimondottan olcsóbb szállást keresnek", így a vendégházak és magánszállások is fullon üzemelnek, de az elsődleges célpont szerinte még mindig a sok szolgáltatást nyújtó szállás.

 

Merre menjen?

Ugyan előre az Útinform se látja, mi várható péntek délutántól a Balaton felé vezető utakon, nem kell orákulumnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, tumultus lesz az M7-esen és a párhuzamos 7-es főúton. Ennek ellenére ha okostelefonunk van, mindenképp legyen megnyitva az Útinform és a Google Maps. Sok útvonalon is kerülhetünk, a 6-oson Érdig, az M6-oson akár Ráckeresztúrig-Martonvásárig, észak felé pedig a Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Székesfehérvár útvonal is szép és üres mindig. Ha az északi partra tartunk, mindenképp érdemes Fehérvár és Veszprém között a 8-ason menni. Vasútra is szállhatunk, de a sűrített nyári menetrend ellenére itt is számítsunk zsúfoltságra.

 

Buli buli hátán

Az alábbi programokat ajánljuk a hétvégére a Balatonnál:

Művészetek Völgye, július 26 – augusztus 4., Kapolcs és Taliándörögd. Szombaton lesz Mocsok1Kölykök-koncert, Spigiboy-parti (!), geoséta, ofőóra Szőke Andrással, Palya Bea-koncert stb. Vasárnap éjszakai jam őrület, nagy zárókoncert többek között Hobóval, Sena-koncert és Mátyások és pofonok néven bábszínház.
Tudatosság Völgye, július 31 – augusztus 4., Taliándörögd. Civilek és tudósok előadásai, Ocho Macho és egyéb koncertek, kapcsolódóan a Művészetek Völgyéhez.
Dumafüred, július 26 – augusztus 4., Balatonfüred. Standuposok nagy bulija tehetségkutatóval és koncertekkel.
3. Sárkányfesztivál, július 27 – augusztus 4., Balatonszárszó. Süsü fesztiválja, sárkányhajózás, sárkányfelvonulás, sárkányeregetés.
Nosztalgia hétvége, augusztus 2-4., Hévíz. Rakonczai Imre Máté Pétert és Szenes Ivánt énekel, Gergely Róbert Szécsi Pálból szemezget.
Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep, augusztus 1-4., Keszthely. Néptánc, operett, utcabál bor, kaja.
Badacsonyi Borhetek, július 19. – augusztus 4., Badacsonytomaj. Borkóstolás, beszélgetések, koncertek, vásárok.

 

Forrás: www.velvet.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 672 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 02. péntek 11:39

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.