Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 25., vasárnap van. Boldog névnapot Géza nevű olvasóinknak! Holnap Edina napja lesz.

A fél országban lekapcsolták az analóg tévét

Értékelés:
(0 szavazat)

Az ország felében már csak digitális dekóderrel lehet nézni a hagyományos antennával fogható tévéadást. A korábbi három helyett ingyen hét csatorna jár ingyen. Az előzetesen meghirdetett időpontban, július 31-én 12 óra 30-kor közel hatvan év után lekapcsolták Magyarországon a földifelszíni analóg tévéadást. Ez a hagyományos szobai, vagy tetőantennával fogható három csatorna, az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorát érinti, melyek kábeltévén, műholdon vagy egyéb modern platformokon továbbra is a megszokott módon foghatók.

 

A lekapcsolás előtti percekben az M1-en horvát nemzetiségi műsort sugároztak, de két perccel a leállás előtt leadtak egy, az új, MinDig TV nevű platformot népszerűsítő szpotot Gundel Takács Gáborral. Ebben röviden elmondták, milyen lehetőségei vannak a digitális platformra való átállásra, hogy dekódert, illetve antennát kellhet vásárolni. Az átálláshoz szükséges tudnivalókat korábbi cikkünkben részletesen elolvashatja.

Fél egykor a csatorna képe elsötétült, és azon az MTVA logója jelent meg hosszú percekig. Eközben gyorsan átkapcsoltunk az RTL Klubra és a TV2-re is. Az előbbi csatornán az analóg leállás utolsó perceiben az Asztro Show című betelefonálós műsort adták, míg az utóbbin a Monk - A flúgos nyomozó című sorozatnak az az epizódja volt adásban, amelyben a főszereplő ideiglenesen elveszíti a látását.

A lekapcsolást követően mindkét kereskedelmi adón továbbra is hallható az eredeti műsorhang, de az új vételi lehetőségekről tájékoztató üzenet jelenik meg a képernyőn. Ez néhány perccel később az M1-en is megjelent.

A digitális átállást vezénylő Antenna Hungáriától kapott tájékoztatásunk szerint az analóg tévé konkrét, fizikailag való lekapcsolása augusztus 5-én történik majd meg, vagyis öt napon át még mindenki elolvashatja a csatornák helyén a tájékoztató üzeneteket.

Szociális alapon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) lehet támogatást igényelni a digitális átálláshoz. Az igényt a 06-80/38-39-40-es telefonszámon, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címen, illetve a 4001 Debrecen, Pf. 230 postacímen lehet benyújtani. A határidő az adott régióban való analóg rendszer lekapcsolását követő harmincadik nap, tehát akinél most kapcsolták le az analóg adást, az még augusztus végéig leadhatja igényét.

Forrás: www.origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 547 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. július 31. szerda 14:54

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.