Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 25., vasárnap van. Boldog névnapot Géza nevű olvasóinknak! Holnap Edina napja lesz.

Megdöbbentő hír trafik-ügyben

Értékelés:
(0 szavazat)

Milliókat kaptak munkahelyteremtésre a trafik-koncessziók nyertesei a gazdasági tárcától – írja összeállításában a Blikk. A lap beszámolója szerint így nemcsak az időközben háromszorosára növelt árréssel, kibővített termékpalettával segíti őket a kormányzat, hanem még az eladóik fizetését sem nekik kell állniuk.

 

„Nem volt kizáró ok a kereskedelmi tevékenység, így pályázhattak dohányárut forgalmazó cégek” – ismerte el a Blikk kérdésére a pályázatkiíró Nemzetgazdasági Minisztérium. A Blikk hat ilyen céget szúrt ki, amelyeknek tulajdonosai összesen 25 trafikhoz jutottak hozzá Heves és Fejér megyében. Ezeket a vállalkozásokat összesen 24 millió forinttal támogatja pluszban az állam a lap összeállítása szerint.

A munkahelyteremtő pályázat nem volt túl szigorú, mivel még az sem volt feltétel, hogy a nyertes cég be legyen jegyezve, az érintett vállalkozásokat a leadás után másfél hónappal jegyezték csak be. „A cégbíróságok ismert leterheltsége miatt elegendő feltétel volt az alapító okirat becsatolása a támogatási igény benyújtásakor” – válaszolt a gazdasági tárca, bár ez a magyarázkodás kissé különös, hiszen egy cégbejegyzés néhány nap alatt elintézhető.

De a legnehezebben magyarázható az, hogy a munkahelyteremtő pályázat leadási határideje április 5-e volt, míg a dohánypályázatok eredményét április 22-én hirdették ki. Vagyis az érintett cégeknek úgy kellett pályázniuk a támogatott munkahelyekre, hogy még nem is tudhatták, hogy jogosultak lesznek-e dohányt árusítani vagy sem. A Blikk ezzel kapcsolatban megfogalmazta a kérdést, honnan sejthették előre, hogy nyerni fognak a dohánypályázaton, és ezért már érdemes lesz majdani eladóik fizetésére pályázniuk.


Forrás: www.mmonline.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 585 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. június 17. hétfő 07:58

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.