Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 22., csütörtök van. Boldog névnapot Gerzson nevű olvasóinknak! Holnap Alfréd napja lesz.

Top 3 szerelmi búvóhely Magyarországon

Értékelés:
(0 szavazat)

Sokat kellett várni de végre itt a tavasz, és vele együtt a szerelem a levegőben - ha szeretnél összebújni a kedveseddel, de nincs ötleted, hol tehetnéd, megmutatjuk a három legjobb hazai búvóhelyet.

 

1. Gárdony

Bár a Velencei-tóban ilyenkor még nem lehet fürödni, a csobbanás iránti vágyatokat kiélhetitek az egymásba folyó Gárdony és Agárd gyógy- és termálfürdőjében, ahol a meleg vizű gyógymedencék mellett fedett és nyitott élménymedencék, szaunavilág és különféle wellness-kezelések várnak. Ha az ennél is aktívabb pihenést részesítitek előnyben, akkor túrázhattok a környék tanösvényein, vagy kerékpártúrára indulhattok a település nevezetességeinek útvonalán, megnézhetitek például Gárdonyi Géza szülőházát vagy a Bika-völgy természeti szépségeit. Még a kerékpár szállításával sem kell vesződnötök, hiszen a járgány helyben bérelhető.

 


2. Mátraháza

A közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai település a határán álló, 1927 és 1930 között épült pagodaszerű menedékházról (amely ma is szállodaként üzemel) kapta a nevét. Persze nem csak ez a szálloda működik a környéken, az utóbbi években számos kényelmes és elegáns hotellel gazdagodott a vidék. Mátraháza egyébként az egyik legjobb túra-kiindulópont a környéken, a Kékestető is mindössze 2,6 kilométerre van. Ezt az erdei sétát még akkor is vállalhatjátok, ha egyébként nem vagytok gyakorlott túrázók.

 

3. Egerszalók

Szintén Eger környékén fekszik a törökországi Pamukkalét idéző egerszalóki sódomb, amely tulajdonképpen nem más, mint a helyi gyógyvízből kivált és lerakódott mészkő. Sokáig vadregényes körülmények közepette lehetett itt megmártózni a meleg gyógyforrásban, ám az utóbbi évtizedekben egyre-másra épültek a kellemesnél kellemesebb gyógyszállók. A hidrogénkarbonátos, kalciumot, nátriumot, magnéziumot és ként tartalmazó gyógyvíz testileg-lelkileg felfrissít és rendbe hoz, este pedig jöhet a romantikus vacsora és pár pohár kitűnő bor a számos pincészet egyikében.

 

Forrás: www.life.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 792 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 22. hétfő 09:03

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.