Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Elhunyt Margaret Thatcher

Értékelés:
(0 szavazat)

Elhunyt Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnök. Ő volt Nagy-Britannia első és eddig egyetlen női kormányfője, senki nem vezette nála hosszabb ideig a brit kormányt a 20. században. A hétfői bejelentés szerint Thatchert szélütés következtében érte a halál.

Margaret Thatcher brit konzervatív politikus volt, aki 1975 és 1990 között vezette a Konzervatív Pártot. 1979 és 1990 között az Egyesült Királyság miniszterelnöke volt, egyben az eddigi egyetlen nő, aki ezen tisztségeket betöltötte.

Thatcher belpolitikai rekordot is beállított: ő volt az első, aki a Konzervatív Párt élén egymás után három parlamenti választást nyert. 1984-ben Magyarországra is ellátogatott.

Egy szovjet újságíró adta a „Vas Lady” becenevet, a rendíthetetlen politikai vezetésért, melyet büszkén vett tudomásul.

2001 óta több kisebb stroke-ot, szélütést szenvedett el, ezért teljesen visszavonult a közélettől. 2003-ban elhunyt férje, Sir Denis Thatcher, aki néhány hónappal korábban szívátültetésen esett át, azóta Margaret Teacher egyedül élt.

Forrás: Blikk-információ/ MTI

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 581 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 09. kedd 07:45

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.