Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Győzike megúszta a börtönt

Értékelés:
(1 szavazat)

Megszületett az ítélet Gáspár Győző és neje, Bea több tízmillió Forintos adócsalási ügyében. Bár az ügyész 2-12 évig terjedő börtönbűntetést kért a házaspárra és azok menedzserére, végül megúszták felfüggesztettel, valamint a perköltség megtérítésével.

 

Egy hete az ügyész 2-12 évig terjedő, letöltendő szabadságvesztést kért a házaspárra, míg a vádirat szerint B. Atilla harmadrendű vádlottra felfüggesztett börtönt. A bíróság másképp gondolta, hiszen a showman és felesége is felfüggesztettet kaptak, sőt menedzserük is: őt 1 év 4 hónapra ítélték, szintén 3 évre felfüggesztve. A vádlottaknak meg kell fizetniük a 800 ezer forintos bűnügyi költséget is.

 

Az eredeti vádakat is enyhítette a bíróság: a bűnszövetségben és jelentős értékben elkövetett többrendbeli adócsalás helyett Győzikét két rendbeli adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntette és annak bűnsegédlete, kisebb csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás miatt ítélték el. Bea asszonyt ugyanezen bűncselekményekben, a menedzserüket pedig csak bűnsegédlet és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság.

 

A vádiratban több mint 22 milliós adócsalással a vádlottak padjára került házaspár és a bűnsegédjük hétfőn a havazás ellenére időben érkezett az ítélethirdetésre. Gáspár Győző komoly üzletember benyomását keltve aktatáskával, elegáns öltönyben foglalt helyet a vádlottak padján. Érdemi vallomás helyett - amit egyébként eddig sem tett, - élettörténetét mesélte el az utolsó szó jogán. Közben kioktatta az ügyészt, majd szívhez szólóan megkérte a bírónőt, hogy ne Győzikét ítélje el, hanem Gáspár Győzőt, a két gyermekes családapát, akinek a mai naptól új időszámítás kezdődik: boldogan akar élni.

 

- Inkább maradtam volna hentes, ha ezt tudom, nem akarok híres lenni - mondta ártatlanságát hangsúlyozva és a vádbeli bűncselekményeket tagadva Győzike. - Én vagyok Gáspár Győző, egy országnak példát kell mutatnom. Ha egy ilyen származású ember elvesz valamit, az kétszer annyinak számít - mondta, hosszasan sorolva nehéz fiatalkorának és életének egyéb történéseit. Azt is állította, hogy ügye sajtóvisszhangja miatt esett el egy filmszereptől, így nem jutott pénzhez, amiből törleszthetett volna az adóhivatalnak.

 

Ezek után 13 év munkájáról beszélt Győzike, arról, hogy milyen keményen dolgozott, hogy valamit létrehozhasson. Győzike valóságos showt produkálva, elkomorodva mondta el, milyen nagyon nehéz lesz felállni neki innen. Célzott arra is, hogy feltehetőleg származása miatt lehetett elfogult vele szemben a vádhatóság, és a szakértő. Majd hangsúlyozta jótékonykodásait, és sorolta, a show - számlával soha sem igazolt - költségeit.

 

A showman hangsúlyozta, hogy a sajtó igyekezett őt rossz színben feltüntetni, tönkretették az álmait, a gyerekeinek pedig az életét. Hosszasan ecsetelte, miként támadta meg egy 50 éves férfi és, hogy a gyerekeket milyen inzultusok érik az iskolában.

 

Felesége, Balla Bea, akit több mint 10 millió forintos adócsalással, és bűnsegédlettel vádolnak, határozottan, de kapkodva papírból olvasta föl mondandóját. - Megpróbálok tömörebb lenni, az egész ügy alatt semmilyen vallomást nem tettem, de Attila, a menedzser nélkül a műsorok nem jöhettek volna létre, a média befolyásolja ellenünk a közvéleményt, és a bíróságot is. Az ügyész súlyosbításnak értékelte, hogy luxusban élünk, de ez a műsor koncepciója volt, minden a férjem akarata szerint történt. Nem érzem magam bűnösnek, nem követtem el bűncselekményt - mondta Bea.

 

Menedzserük, B. Attila, csak annyit mondott: nem érzi magát bűnösnek.

 

cikk és fotó: Scherer Zsuzsa, blikk.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1267 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 29. hétfő 13:12

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.