Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Szükségállapot, evakuálás New York-ban - ÉLŐ TV KÖZVETÍTÉSSEL

Értékelés:
(2 szavazat)

Andrew Cuomo, New York kormányzója elrendelte a szükségállapotot a közelgő Sandy hurrikán miatt. A szupervihar eddig 43 emberéletet követelt a Karib-térségben, és órákon belül eléri New Yorkot, ahol már leállt a tömegközlekedés, és 375ezer embert kellett kitelepíteni.

 

A vihar idején a New York-i közlekedési vállalat teljes egészében lezárhatja a helyi tömegközlekedést, ilyen eddig csak egyszer fordult elő korábban, tavaly, az Irene hurrikán idején. Eközben leállt a metró Washingtonban is, de New Jersey és Philadelphia tömegközlekedése is megbénult. A helyi közlekedésen kívül repülő- és vonatjáratokat is töröltek a hatóságok.

A Sandy hurrikán helyi idő szerint hétfő hajnalban érheti el az amerikai partokat, így New Yorkot is, ezért iskolabezárásokra kell számítani. A Reuters hírügynökség szerint a hurrikán útjában több tucat atomerőmű áll, amelyek leállása komoly áramkimaradást okozhat. A Guardian szerint a hurrikánt földcsuszamlások is kísérhetik a térségben. A Guardian cikke szerint 20-30 százalék esélye van annak, hogy a Sandy hurrikánerejű széllökésekkel vonuljon végig a szárazföldön, annak az esélye viszont 90 százalék, hogy száz kilométer per óránál erősebb széllel söpörjön végig. Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ elemzése szerint New York utcáit tíz méternél is magasabban víz boríthatja.

 

Kövesse az eseményeket élőben:

 

 

 

A katasztrófahelyzet miatt Barack Obama visszamondta virginiai és coloradói kampányát. Leállt a tőzsde, bezártak az iskolák és közintézmények. A boltokat "kifosztották", az  amerikaiak az élelmiszerek mellett ásványvizet és gyertyákat vásároltak a közelgő vihar híre hallatán. Connecticut államban évtizedek óta nem látott áradásokra számítanak, a legnagyobb veszélyt azonban az jelenti, hogy a tengerszint emelkedése elérheti a tíz métert is.

 

forrás: origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 6014 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 29. hétfő 16:06

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.