Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Újra Budapesten a Depeche Mode

Értékelés:
(0 szavazat)

2013. május 21.-én újra felcsendülnek a világ elsőszámú elektronikus zenekarának slágerei Budapesten. A brit együttes világ körüli turnéja részeként ad koncertet a Puskás Ferenc Stadionban. Napokon belül megkezdődik a belépők árusítása.

 

- A várakozásnak vége, újra világ körüli turnéra indul a Depeche Mode - kezdte a koncertszervező Marek Lieberberg (62) a nemzetközi sajtótájékoztatón, amely élőben ment az interneten. Hat rajongó videóról kérdezett, és néhányan a hátsó sorokból, mert 150 francia, és német Mode-fan sorsolás útján bebocsátást nyert. Ők ujjongva nézték a közeljövőben megjelenő 13. album fél éven át tartó munkálatairól szóló kisfilmet, az új dallal, de ennek sem árulták még el a címét. Az viszont kiderült: a 34 állomásos stadion turné 7. helyszíne a Puskás Ferenc Stadion lesz május 21-én. Ez lesz a 9. magyarországi showjuk, ami rekord!

 

 

- Sosem felejtem, amikor először voltunk Magyarországon, ami akkor még a vasfüggöny mögött volt - mondta Dave Gahan (50), és hozzáfűzte:szabályosan sokkolt, hogy ott milyen sokan rajonganak értünk. - Szerintem azt vették észre, hogy hiteles, amit csinálunk - vélte a világsztár frontember, és billentyűsük kedvenc sztoriját is hozzátette: - Az Intercontinental Hotel aljában ebédeltünk, még hozzá sötétben, mert a sok feketeruhás magyar rajongó eltakarta az ablakokat - emlékezett Andy Flefcher (50).

Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher 25 európai országban összesen 34 koncertet ad jövőre, az előzetes becslések szerint mintegy 1.5 millió néző előtt. A turné május 7-én Tel-Avivban kezdődik, az utolsó európai állomás július 29-én Minszk. Ezt követően a koncertsorozat Észak-Amerikában folytatódik - közölte a budapesti koncertet is szervező Live Nation az MTI-vel.

 

Az európai turné során a Depeche Mode fellép a berlini Olimpiai Stadionban, a párizsi Stade de France-ban, a moszkvai Lokomotiv Stadionban és a római Olimpiai Stadionban is. A zenekar legutóbb 2009-2010-ben turnézott, kirobbanó sikerrel: 142 koncertet adtak a világ minden táján több mint 2,5 millió néző előtt. A Depeche Mode új, sorrendben tizenharmadik stúdióalbuma 2013 áprilisában jelenik meg.

 

A szintipop/elektronikus zene egyik legnagyobb hatású formációja 1980 óta működik, azóta több mint százmillió albumot adott el. Az együttest jelenleg is három alapító tag - a billentyűs hangszereken, gitáron játszó és vokálozó Martin Gore, az énekes Dave Gahan, valamint a billentyűs Andy Fletcher - alkotja.

A tekintélyes magyarországi rajongótáborral is rendelkező zenekar először 1985-ben járt hazánkban (a Volán-pályán lépett fel), három évvel később dupla koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban. A Depeche Mode 1993-ban, 2001-ben, 2006-ban, 2009-ben és 2010 januárjában is játszott a magyar fővárosban. A 2013. május 21-i budapesti Depeche Mode koncertre belépőjegyeket október 26-án péntek reggel 7 órától lehet kapni a www.livenation.hu oldalon keresztül és a jegyirodákban.

 

forrás: blikk.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 610 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 26. péntek 06:36

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.