Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Különös csönd övezi a titokzatos negyedik mobilcéget

Értékelés:
(0 szavazat)
Szakemberek szerint a hátralévő fél év alatt nehéz lenne a negyedik mobiltelefon-szolgáltatónak működő hálózatot felépítenie. Kérdéseinkkel kerestük a szolgáltatót, ám egyelőre semmit sem lehet tudni a cég működéséről. A folytatásban a Napi Gazdaság egy nem régiben megjelent számában olvasható cikkből kiderül, amit jelenleg tudni lehet az új szolgáltatóról.
Szakemberek szerint a hátralévő fél év alatt nehéz lenne a negyedik mobiltelefon-szolgáltatónak működő hálózatot felépítenie. Márpedig a 900 MHz-es sáv árverési dokumentuma szerint a nyertesnek, az MPVI Mobil Zrt.-nek legkésőbb 2012. december 31-ig meg kell kezdenie a szolgáltatást Budapest belterületén. Ráadásul a cég később sem tétlenkedhetne, legkésőbb 2014. december 31-ig minden, legalább 30 ezer fős települést le kellene fednie. A társaság dönthet úgy is, hogy ezt a lélekszámot esetenként például autópálya vagy főút menti kisebb településekkel váltja ki. Másfél év múlva a bázisállomások legalább ötven százaléka saját beruházásként kell hogy megvalósuljon.
Kérdéseinkkel kerestük a szolgáltatót, ám egyelőre semmit sem lehet tudni a cég működéséről, az igazgatóság két tagjának néhány hónappal ezelőtti bemutatkozása óta nem lehet elérni őket, a cégbírósági adatok szerinti bejegyzett telephelyen − ahol az egyik tulajdonos, a Magyar Posta is székel − nincs vezetékes telefon.

Szakmai körökben sem tudnak arról, hogy hol tart a társaság és a hálózat építése. Mindeközben folyamatban lévő jogvita is nehezítheti a kezdést, több piaci szereplő ugyanis eljárást indított az árverést lezáró határozat miatt. Ezért is kérdőjelezik meg a piaci elemzők az év végi indulást. Márpedig ha a cég nem teljesíti a vele szemben támasztott követelményeket, akkor az árverési dokumentum szerint az árverést kiíró (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) "jogosult az elektronikus hírközlési törvényben foglalt szankciókat alkalmazni, így bírságot kiróni, valamint ismételt és súlyos jogsértés (így különösen ha a szolgáltatásindításra, lefedettségre, hálózatkiépítésre vonatkozó kötelezettséget nem teljesíti) esetén a frekvenciahasználati jogosultságot visszavonni".

Az NMHH a kérdésünkre, hogy milyen következménye lehet az MPVI Zrt.-re vonatkoztatva annak, ha nem tudja a pályázatban megjelölt december végére elindítani szolgáltatását, a hivatalnál azt közölték, hogy "értelemszerűen a felügyelő hatóság jelenleg konkrét hatósági eljárás keretein kívül nem adhat választ, feltételezésekbe nem bocsátkozhat, hiszen egy előzetes állásfoglalás alaptörvény-ellenes, illetve jogszabálysértő lenne. A hatóságot mindenkor kötik a bírósági felülvizsgálat folyamatában hozott döntések. Jelenleg az ügyben bírósági felülvizsgálat folyik, annak döntése nem ismert. A hatóság ennek értelmében tehát az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozik".

Forrás: www.hirstart.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 574 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 26. csütörtök 13:10

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.