Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Iskolás lett a világ legkisebb kislánya

Értékelés:
(1 szavazat)
Megkezdte tanulmányait a világ legkisebb kislánya, az angol Charlotte Garside, pedig születésekor az orvosok egy évet sem jósoltak neki. A mindössze 68 centiméter magas, és alig négy kilós lánykánál még saját cicája is nagyobb, ennek ellenére kiegyensúlyozott, sőt, boldog életet él.
A kislány születésekor nem volt több 2 kilónál, és összesen 25 cm magas volt, ezért játékbaba ruhákba kellett öltöztetni. Az orvosok nem sok jóval kecsegtették a szülőket, egy évet sem jósoltak a csöppségnek. Múlt héten kezdte az iskolát, ahova korabeli, de nála jóval nagyobb gyerekekkel fog együtt járni.

A szülők – Scott Garside és Emma Newman – mindent megtesznek, hogy Charlotte-nak normális élete legyen, és óriási mérföldkőnek érzik azt, hogy lányukat olyan iskolába küldhették, ahol normális gyerekekkel járhat együtt. A kislány egy genetikai rendellenesség, a primordiális törpeség miatt ennyire apró."Bár Charlotte egy ritka betegségtől szenvedő gyerek, nem az a típusú ember, aki megbújna a háttérben. Lehet, hogy pici, de határozott, és minden olyat meg akar csinálni, amit egy normál 5 éves kislány szeretne. Az iskolában azt mondták, hogy egy 3 éves kislány tanulási szintjén van, ami jobb, mint gondoltuk. Persze borzasztóan aggódtunk, hogy a többi gyerek esetleg bántani fogja, de van egy saját oktatója, aki vigyáz rá, és Charlotte nem olyan törékeny, mint ahogy azt sokan gondolják” – mondta édesanyja, a 30 éves Emma Newman.Charlotte még most is kisebb, mint 70 cm, és még mindig babaruhákat kell hordania, sőt a család macskája is nagyobb nála. “Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy játékbaba, de kemény fából faragták. Szeret a ház körül szaladgálni, és annak is örül, ha a levegőbe dobáljuk. Mikor az emberek először találkoznak vele, hozzá se mernek érni, mert félnek, hogy összetörik, pedig nagyon vagány, és egy pillanatra sem áll meg” – mondta 15 éves nővére, Chloe

Charlotte-nál is vannak kisebbek,Chandra Bahadur Dangi, a 73 esztendős nepáli öregúr például "egy fejjel" alacsonyabb a kislánynál, mindössze 57 centiméter magas.A másik véglet a török Sultan Kosen, a maga 247 centiméterével.forrás: velvet.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1392 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 28. péntek 14:33

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.