Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Kevés a 8 óra alvás?

Értékelés:
(0 szavazat)

A mai fiatalok arra panaszkodnak, hogy nyolc óra alvás után is fáradtan ébrednek. Kevés a nyolc óra vagy az okok másutt keresendők? Sokan sokféle módszerrel megpróbálták már kideríteni, hogy pontosan hány órát kell(ene) naponta aludnunk, a pihentető alvás érdekében mikor kell lefeküdnünk, felébrednünk, hányszor kell pózt váltani, milyen matracon kellene sunyni, és sorolhatnánk.
De tuti tippek ide vagy oda, rengetegen szenvednek alvási zavaroktól, kialvatlanságtól, sőt depressziótól. Az Ipsos egy felméréséből például kiderül, hogy rengetegen vannak, akik fáradtan ébrednek, a megkérdezettek 36 százaléka nem ébred kipihenten. A nehézkes, tompa reggeli órák a budapestiek 47 százalékára jellemzők, de még náluk is nagyobb – 68 százalékos – arányban kelnek fel fáradtan a kismamák. Pedig a többség bőven ad magának időt az alvásra: a 15–25 év közöttiek hétköznaponként átlagosan hét és háromnegyed órát alszanak: a válaszadók 12 százaléka napi 6 órát, 22 százaléka 7 órát, 49 százaléka 8 órát, 15 százaléka 9-10 órát alszik.
A nyugtalan éji órák leginkább a gyermekesekre és az aktuálisan munkanélküliekre jellemzőek: előbbiek 32, utóbbiak 23 százaléka alszik zaklatottan. Altatóra ugyanakkor kevesen szorulnak, 4 százaléknyian kapnak be esetenként egy pirulát.

Forrás: www.medipress.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 883 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 26. csütörtök 13:11

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.