Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

450 program a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Értékelés:
(0 szavazat)
Országszerte kilencvennyolc múzeumban 450 program várja a közönséget tárlatvezetésekkel, családi napokkal és számos különleges programmal az idei Múzeumok őszi fesztiválján október 1. és november 11. között.
A Múzeumok őszi fesztiválja október 1-jén a gödöllői királyi kastélyban indul az országos múzeumpedagógiai évnyitóval, majd a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is Szent Márton napján zárul. Fehér György, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója közölte: intézményük a Márton-napi mulatság mellett ekkor a gyermekszínjátszók találkozójának is helyt ad.

Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy ezúttal a sör és a bor világára helyezik a hangsúlyt, így többek között Tiffán Zsolt borász tart rendhagyó tárlatvezetést a Modern Magyar Képtárban, természetesen borkóstolóval egybekötve.

Mátéffy Balázs, a Mátyás-templom Egyházművészeti Gyűjtemény igazgatója emlékeztetett: sok egyházi gyűjteményben - például a Mátyás-templomban - nincs olyan kényszer, hogy erőfeszítéseket tegyenek a látogatók megszólítására, de ennek megvan az a veszélye, hogy egyszerűen kincstárrá válnak, ami nem igazi múzeumi tevékenység. A Mátyás-templom a Múzeumok őszi fesztiválján ezért a szó szoros értelmében nyit a közönség felé: plexiablakokon keresztül bemutatják például az egy hektárnyi díszítőfestés helyreállításán dolgozó restaurátorok munkáját.

A Múzeumok őszi fesztiváljának összes rendezvénye a 40 ezer példányban kiadott programfüzetben és a www.muzeumokoszifesztivalja.hu honlapon található meg.

forrás: kulturport.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1280 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 28. péntek 14:10

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.