Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Különleges világnap: rengeteg ingyenes program

Értékelés:
(0 szavazat)
Izgalmas és ingyenes programokon vehetnek részt a fővárosban ma azok, akik tudnak egy kis időt szakítani a kikapcsolódásra. A Turizmus Világnapjának hazai megünnepléséhez kapcsolódóan többek között dunai hajókázás és gyalogos városnézések várják az érdeklődőket.
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. A világnaphoz csatlakozva az MT Zrt. tavaly hagyományteremtő szándékkal, nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett. A cél országszerte idén is hasoemelinló lesz: a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, és annak tudatosítása, hogy a turizmus mennyire fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idei Világnap központi témájaként a turizmus és a fenntartható energia kapcsolatát emeli ki.

A Budapesti Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi Tagozata által szervezett programok tavaly is rengeteg embert vonzottak a fővárosban. A kínálat idén is gazdag, s most is ingyenesen lehet részt venni a különböző gyalogos és hajós programokon.Reggel 10 órától az Andrássy út titkait tudhatjuk meg egy gyalogos idegenvezetés keretében. A 11-től induló túrán a XX. és XXI. századi építészeti stílusok egymásba simulását tanulmányozhatjuk a Vörösmarty tér és a Városliget közötti részeken, némi földalattizással vegyítve a sétát. A délutáni idegenvezetéseken a Ráday utcát, a pesti belváros sétálóutcáit és a budai panorámát csodálhatjuk meg, kora este pedig Pestről Budára kalandozhatunk.

11.30-kor és 14.30-kor a Király utca és Károly krt. sarkáról indulnak séták a "A Király utca mentén - séta a pesti zsidónegyedben" címmel, míg a 15 és 16 órakor kezdődő séták (melyek a Wesselényi utca 7. elől indulnak) meglepetés épületbejárásokkal is várják a kíváncsiskodókat. Ezek a séták a Landwehr Klára vezette KultUnio, valamint a Királyutca-Designutca Klaszter és a BKIK ITK idegenvezetői közreműködésében, a BKIK Kereskedelem, Kereskedelmi Szolgáltatás Osztályának támogatásával jönnek létre. A sétákra a facebookon is könnyen rábukkanhatnak az érdeklődők, és regisztrálni is itt lehet rájuk többek között.

Aki hajóról szeretné csodálni a várost ezen a napon, annak muszáj lesz előre regisztrálnia, mert a tavalyi tapasztalatokból kiindulva másként nem lehet helyet szerezni a hajós túrákon, melyek délután 2-kor és fél 4-kor indulnak a Március 15-e térről. Természetesen itt is professzionális idegenvezetés várja a látogatókat.

forrás: mmonline.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1057 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 27. csütörtök 10:38

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.