Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Sokakat érintő változások Magyarországon már ősszel

Értékelés:
(0 szavazat)
Mihalovics Péter szerint a diákigazolvány kedvezményrendszerét foglalkoztatáspolitikai területre is ki kellene terjeszteni, valamint hallgatói jogviszonyon kívül életkorhoz, a 26. életév betöltéséhez kötni.
A diákigazolvány kedvezményrendszerének kiterjesztését javasolja az Új nemzedék jövőjéért program kormányzati koordinációjáért felelős miniszteri biztos. Mihalovics Péter a Ma reggelben emlékeztetett arra, hogy a kormány 2011. decemberben fogadta el az Új nemzedék jövőjéért programot. Ennek célja, hogy a fiatalok Magyarországon maradjanak, itt tervezzenek jövőt, egzisztenciát, családot.
„Mi azt mondtuk, hogy az ifjúságpolitika tekintetében ezt két perspektíván keresztül érhetjük el. Egyfelől a szolgáltatások és ifjúsági kedvezmények bővítésével, másrészt az ifjúság identitásának erősítésével” – magyarázta a miniszteri biztos. Hozzátéve: mindkettővel kapcsolatban a programban fogalmaztak meg konkrét javaslatokat. A szolgáltatások bővítésének egyik eleme a diákigazolvány kedvezményrendszerének kiterjesztése.

A miniszteri biztos kitért rá, hogy két hónapja átadták az első új diákigazolványt, amelyet a nemzeti egységes kártyarendszer keretén belül bocsátottak ki. „Ez mérhetetlen kedvezményrendszert ad a birtokosának, és egyfajta kaput nyit Európára” – mondta. Mihalovics Péter példaként említette, hogy eddig nemzetközi diákigazolványt kellett kiváltani pluszpénzért annak, aki például Franciaország múzeumaiba szeretett volna kedvezményesen jegyet váltani, az új igazolvánnyal viszont a kedvezmények alanyi jogon járnak minden diáknak – közölte.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a foglalkoztatás hogyan függ össze a diákigazolvánnyal, Mihalovics Péter elmondta: „Meg kell vizsgálni, hogy milyen adókedvezményeket tudunk csatolni az igazolvány mellé. Például, az, aki 26 éves koráig vállalkozni szeretne, szintén élvezhesse a diákkedvezményeket, ne csak a hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók." Mihalovics Péter az m1 reggeli műsorában közölte, hogy őszre megpróbálják előterjeszteni a javaslatot, és onnantól kezdve a döntéshozókon múlik, mikor válik realitássá – közölte.

Forrás: www,hirado.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1307 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 26. csütörtök 13:12

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.